Trump’ın affettiği siyasi yorumcu ve yönetmenden ‘Yahudileri yakın’ paylaşımı

Yakın zamanda hapis cezası ABD Başkanı Donald Trump tarafından affedilen, Hint asıllı siyasi yorumcu, yazar ve yönetmen Dinesh d’Souza, son filminin fragmanını #burnthejews / #yahudileriyakın hashtag’i ile paylaştı.

Dünya
2 Temmuz 2018 Pazartesi

Donald Trump’ı, 16. Amerikan başkanı Abraham Lincoln ile karşılaştıran son filminin duyurusunu yapmaya çalışan d’Souza, twitter hesabından filmin fragmanını paylaşırken #burnthejews / #yahudileriyakın hashtag’ini paylaştı. D’Souza, kısa bir süre sonra tweet’ini silse de, takipçileri tarafından alınan ve söz konusu hashtag’i gösteren ekran görüntüsü, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. D’Souza, paylaşım yaparken hashtag’i görmediğini iddia etti.

1961’de Bombay’da doğan Dinesh D’Souza, ABD’ye gelerek burada siyasete girdi. New York Times’ın en çok satan kitabının yazarı unvanını alan Dinesh D’Souza, ABD’deki muhalif tavrıyla biliniyor. D'Souza, 2010’da Obama'nın Kökleri'nin Roage adlı kitabına dayanan Obama karşıtı olan, Obama'nın Amerika’da filmini yayınladı. Bu film çok tepki aldı. D’Souza, 2014 yılında Senato kampanya bağış paralarıyla ilgili yolsuzluk yapması nedeniyle beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mayıs ayında ise, henüz cezasının yarısını bile tamamlamadan, ABD Başkanı Trump tarafından affedildi. Trump, D’Souza’nın kandırıldığını iddia etti.