Avustralya, Filistin Yönetimi´ne doğrudan yardımı durdurdu

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, ülkesinin ´Filistin´in Islahı ve Kalkınması Programı için Dünya Bankası Çoklu Bağışçı Kredi Fonu´na yaptığı yardımı durdurduğunu duyurdu.

Dünya
2 Temmuz 2018 Pazartesi

Yardımların suç teşkil eden eylemlere karışan Filistinlilere gitmemesi konusunda Filistin Yönetimi'nden mayıs ayının sonuna yazılı olarak güvence istediğini belirten Bishop hükümeti adına yaptığı açıklamada, "Avustralya'nın bundan önce Dünya Bankası vasıtasıyla yaptığı para yardımının amaçlandığı gibi kullandığından eminim. Ancak Filistin Yönetiminin kendi bütçesini kullanarak, bu yardımları Avustralya'nın asla desteklemeyeceği faaliyetlerde kullanma ihtimalinden endişeliyim. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) siyasi nitelikli şiddetten hüküm giyenlere herhangi bir desteği Avustralya'nın değerlerine bir hakarettir ve İsrail-Filistin arasında anlamlı bir barış umuduna zarar verir" ifadelerini kullandı.

Bu kararla Avustralya'nın kredi fonuna yaptığı yaklaşık 7,4 milyon dolarlık katkı, sağlık hizmeti, gıda, su ve kalacak yer yardımı veren, Birleşmiş Milletler'e bağlı 'Filistin Toprakları için İnsani Fon' programı aracılığıyla dolaylı olarak ulaştırılacak.