Netanyahu´dan İranlılara futbollu mesaj

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran Milli Takımının Portekiz´in yıldızı Ronaldo´yu durdurması üzerinden İran halkına seslenen bir video yayımladı. Futbol yeteneklerini sergileyen Netanyahu, bir gün Tahran´da oynanacak İran-İsrail maçını izleme ´umudunu´ dile getirdi.

Kültür
2 Temmuz 2018 Pazartesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, futbolla İran halkına rejim değişikliği çağrısı yaptı. Rusya'nın ev sahipliğindeki 2018 Dünya Kupası'nda sıkı defansıyla İspanya ve Portekiz'e ecel terleri döktüren İran Milli Takımına atıf yapan Netanyahu, ofisinde kendisine atılan topu eline alıp “Ronaldo'nun gol atmasını durdurmanın ne kadar zor bir şey olduğunu düşünebilir misiniz?” diye söze başladı.

“Ben de futbol oynardım” diyerek ayağıyla top sektirmeye başlayan Netanyahu, 'Ronaldo'nun gol atmasını durdurmanın imkansız bir şey olduğunu, ama İran milli futbol takımının imkansızı başardığını' belirtti.

İran'daki ekonomik kriz ve yükselen döviz fiyatları nedeniyle geçtiğimiz günlerde Tahran'da patlak veren protestolara atıf yapan Netanyahu, İran halkına seslendiğini belirterek “Futbol sahasında cesaretinizi gösterdiniz, bugün aynı cesareti İran sokaklarında da gösterdiniz” dedi. Netanyahu sözlerine şöyle devam etti: “İran'ın pek çok sorunu var: Hava kirliliği, su kıtlığı, terör için saçılan milyarlar… İran hükümeti, sizin paranızı, Suriye'de, Yemen'de ve Ortadoğu'daki gereksiz savaşlarda heba etmek yerine, İran'ın sorunlarını çözmek için harcamaya başlasaydı neler olurdu, hayal edebiliyor musunuz?”

İran'da büyük yıkım yaratan depremlerin ardından İranlıların hayatlarını kurtarmak için tıbbi yardım teklif ettiğini, İranlı çiftçilere su kaynaklarını korumanın yollarını öğretmek için Farsça Telegram grubu açtığını ve İran halkıyla barışı savunmayı asla bırakmayacağını vurgulayan Netanyahu, “Bir gün özgür Tahran'da İran Milli Takımının İsrail Milli Takımıyla başa baş oynarken izlemeyi umuyorum. O gün hepimiz kazanan taraf olacağız” sözleriyle mesajına son verdi.

Etiketler: