Nefret söylemi içeren pankartlara MEB´den etkin inceleme

İstanbul’daki bazı okulların panolarında görülen ve nefret söylemi içeren pankartlara Milli Eğitim Bakanlığı inceleme başlattı. Konu ile alakalı olarak Türk Yahudi Toplumu yetkililerinin Şalom’a yaptıkları açıklama şöyle:

Toplum
28 Haziran 2018 Perşembe

‘’24 Haziran Pazar günü seçim sandıklarının bulunduğu okullardan birinde çekilen ve Yahudi nefreti içeren bir panonun twitter hesabı üzerinden yayınlanması sonrasında Türk Yahudi Toplumu tarafından konu yakinen takip edilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığına  ciddiyetle aktarılmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci bizzat devreye girerek panoyu kaldırtmış, Milli Eğitim Bakanlığı da konuyu araştırmaya başlamıştır. 28 Haziran Çarşamba günü Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın özellikle görevlendirdiği müfettişlerimiz Hahambaşılığımızı ziyaret etmiş olup, araştırmanın hassasiyetle sürdürüldüğünü iletmişlerdir. Aynı zamanda İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci, kendisine yazılan ve benzeri pankartların bir çok okulda bulunabileceği düşüncemize ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu tür kin, nefret ve ayırımcılık içeren fikirlerin aşılanmasının önlenmesi için tüm eğitim kurumlarımızın taranması talebimize cevaben yazdıkları mektupta  panoyu büyük bir cehaletin tezahürü ve asla kabul edilemeyecek görseller olarak nitelendirmiş olup derin üzüntü yarattığını paylaşmıştır. Ayrıca mektupta gereken hassasiyetin gösterilip tüm okulların kontrolünün sağlanacağı ve benzer cehalet içeren kabul edilemez davranışların gelişmemesi için eğitim yoluyla tedbir alınacağı açıkça vurgulanmıştır.

Türk Yahudi Toplumu konu ile ilgili twitter hesabından başta Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz'a, Sayın Müsteşarımız Yusuf Tekin'e ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Faruk Yelkenci'ye hızlı ve etkin müdahaleleri için teşekkür etmiştir.’’