“Nasıl şarkı söylediğimi duymak istemezsin”

Cambridge Dükü Prens William, İsrail ziyareti sırasında, Eurovision şarkı yarışmasının kazananı Netta Barzilai ile de bir araya geldi.

Dünya
28 Haziran 2018 Perşembe

Prens William ve Netta Barzilai, trafiğe kapatılan, Tel Aviv’in Rothschild Bulvarında buluşarak etrafı gezdiler. Yol kenarındaki bir büfeden soğuk içecek alan Prens, yol kenarındaki İsraillilerle de durup sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Barzilai, Prens’e, kendi performanslarında sıkça kullandığı dijital ses yapmak için kullanılan ‘looper’ aletinden hediye etti. Hediye karşısında gülen William ise Barzilai’a “Nasıl şarkı söylediğimi hiç duymadın… Duymak istemezsin…” şeklinde espriyle karşılık verdi.

Resmi bir ziyaret için İsrail’de bulunan, İngiliz tahtının ikinci varisi William, İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin’le de Kudüs’teki konutunda bir araya geldi. Rivlin, daha sonra Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek olan Prens’ten Abbas’a bir barış mesaj iletmesini istedi. Rivlin, “Filistinliler, Yahudilerin asırlar sonra atalarının topraklarına geri döndüğünü artık kabullenmeli ve İsraillilerle Filistinlilerin aralarındaki çatışmayı sona erdirmenin zamanı artık geldi” dedi.

İsrail’in kurulduğu 1948 yılından bu yana İngiliz Kraliyet Ailesinden yapılan ilk resmi ziyareti gerçekleştiren Prens William da Ortadoğu’da barış için ümidi olduğunu belirtti. Prens, İsrail’in komşuları ile yapacağı barış çabalarında İngiltere’nin desteğinin sözünü verdi.

Prens William, İsrail’de bulunduğu süre içinde birçok özel görüşme de gerçekleştirdi. Prens, muhalefet liderleri Tzipi Livni ve Isaac Herzog, Ben Gurion Üniversitesi Başkanı Rivka Carmi, manken Bar Refaeli, televizyon habercisi Tama Ish Shalom gibi isimlerle buluştu.