Angus & Julia Stone geliyor

2006 yılında başladıkları müzik kariyerlerine, dört stüdyo albümü ve sayısız ödül sığdıran Sydney çıkışlı folk rock ve indie pop ikilisi Angus & Julia Stone, 11 Temmuz’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ne konuk olacak. İlk teklileri ‘Chocolates& Cigarettes’ten bugüne kadar arşivlerinde, başta ‘Big Jet Plane’ olmak üzere milyonlar tarafından dinlenen pek çok şarkı barındıran Angus & Julia Stone kardeşler, müzikseverlere büyüleyici bir gece yaşatacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
27 Haziran 2018 Çarşamba

‘Art Market’ Ve Koleksiyon Sergisi Anna Laudel Contemporary’de

Anna Laudel Contemporary, 12 Ağustos’a kadar koleksiyonunda bulunan yerli ve yabancı sanatçıların işlerinden oluşan yaz sergisine ev sahipliği yapıyor. aynı zamanda, Art Shop, giriş katına taşınarak ‘Art Market’ başlığı altında ayrı bir seçki kapsamında sunuluyor. Resim, heykel ve fotoğraf çalışmaları eklenerek zenginleştirilen ‘Art Market’ bölümünde Tina Varon, Hanefi Yeter,  Peter Alasztics, Malik Bulut, Süleyman Saim Tekcan, Ramazan Can ve daha birçok sanatçının eserleri yer almakta.  Koleksiyon kapsamında ise Elvira Bach, Bert Stern, Flóra Borsi, Ardan Özmenoğlu, Gazi Sansoy ve Ramazan Can’ın işleri sunuluyor.

www.annalaudel.gallery

 

Pilevneli’deki  üç sergi 21 Temmuz’a kadar açık!

6 Haziran Pilevneli’de açılan Evren Tekinoktay, Can Sayınlı ve Bora Akıncıtürk’ün kişisel sergileri 21 Temmuz tarihine kadar ziyarete açık.

Can Sayınlı’nın ‘Halılar ve Kilimler’i

Sayınlı’nın 2012 yılından beri ürettiği bu el ile dokunmuş halı ve kilimler, sosyal eşitsizliğin ve adaletsizliğin normalleşmesine karşı olan direncin hikâyesini örüyor. Sanatçının Londra’da öğrenci iken Jorgen Evil Ekvoll ile iş birliği yaparak ürettiği ilk halı işleri, dünyada birçok sergide yoğun ilgi gördü.

Evren Tekinoktay’ın ‘LOTUS’u

Kalbin simgesi olan ‘Lotus’, sergide yer alan neon rölyeflerde birkaç kez karşımıza çıkıyor. Lotus, doğu kültürlerindeki eski metinlerin ortaklaşa görüş birliğine göre spiritüel aydınlanma ve yeniden doğuşu sembolize eder. Tekinoktay, ‘Lotus’ ile ışık, formlar, renkler ve görsel bilmeceler ile sarmalanmış bir oda yaratmak için boyanmış bir alanda 5 neon rölyef sergiliyor.

Bora Akıncıtürk’ün “ÇOK MUTLUYUM, ÇÜNKÜ”

İsmini, özel bir WhatsApp grubuna atılmış, kısa sürede neredeyse küçük çaplı bir virale dönüşen bir mesajdan alan sergi, çevre baskısı, bir şeyleri kaçırma korkusu, başarısızlık ve çeşitli modern sosyal üzüntüleri absürt ve soyut bir biçimde ele alıyor. Sergi, bir enstalasyondan ve Berk Çakmakçı ile ortak olarak üretilip sergi için komisyon edilmiş bir videodan oluşuyor.

 

Kadıköy’ün Duvarları Mural Festivali’yle Renkleniyor

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği, Kadıköy’deki boş duvarları sanat eserine dönüştüren Mural İstanbul Festivali 20 Haziran- 9 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor.  Üç yabancı ve bir yerli sanatçının katılacağı festivalde Kadıköy’ün dört duvarı Mural sanatıyla renklenecek. Festivalin ilk yarısında Brezilya’dan Arlin ve Sırbistan’dan Artez yer alıyor. 2 Temmuz’da başlayacak ikinci kısmında ise Hırvatistan’dan Lonac ve Türkiye’den Omeria Rasimpaşa’nın duvarlarını 
renklendirecek.

  

9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali devam ediyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’ 21 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor.  21 Haziran’daki gala konserinin ardından, 3-4 Temmuz’da Verdi’nin 165 yıllık ihtişamlı eseri La Traviata, İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetiminde iki gece üst üste İstanbullu seyircilerle buluşuyor. Nikos Kazancakis’in dünyaca ünlü başyapıtı, Theodorakis’in müziği, Lorca Massine’nin metni ve koreografisi ile hayat bulan eseri Zorba ise 7 Temmuz’da, Şef Bujor Hoinic yönetiminde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Konserler, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.