‘Kardeşlerin buluşması’

Dünya güzellik yarışmasında yakın arkadaş olan İsrail ve Irak güzellerinin altı ay önce çektikleri basit bir selfie Irak güzelinin Bağdat’tan kaçmak zorunda kalmasıyla sonuçlanmıştı. İki güzel, geçtiğimiz günlerde Kudüs’te buluştu.

Kültür
27 Haziran 2018 Çarşamba

Las Vegas’da yapılan 2017 Dünya Güzellik Yarışmasında Irak Güzeli Sarah Idan, İsrail Güzeli Adar Gandelsman ile çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşmış, yorum olarak barış ve sevgi dileklerini yazmıştı. Ardından Irak’a dönen güzel ölüm tehditleri karşısında ailesi ile birlikte ülkesini terk ederek Los Angeles’a göç etmek zorunda kalmıştı.

Haziran ayının başında Kudüs’te Amerikan Yahudi Komitesinin Küresel Forum’una davet edilen ve burada Gandelsman ile bir araya gelen İdan, ‘Kardeşlerin buluşması’ yorumuyla sosyal medyada yeniden fotoğraflar paylaştı. Kudüs’te birlikte gezen ikili Iraklı Yahudilere has yemekler sunan bir restoranda bamya yedi. İsrail’in Channel 2 televizyonuna röportaj veren Irak Güzeli ülkesinde İsrail’e düşmanlık beslemeyen birçok kişi olduğunun altını çizdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun sözcüsü Ofir Gendelman, ziyaretin hoşnutlukla karşılandığı belirtirken Arapların ve İsraillilerin dostane ilişkilerinin Ortadoğu’nun geleceğindeki önemini vurguladı.  

Irak, uluslararası güzellik yarışmasına 45 yıldan sonra ilk kez bir yarışmacı göndermişti.