Hamas, sınırdaki olaylarda öldüğü söylenen bebeğin ailesine para ödemiş

İsrail – Gazze sınırındaki olaylarda gazdan etkilenerek hayatını kaybettiği açıklanan Filistinli bebeğin bir aile üyesi, Hamas´ın aileye, bebeğin çatışmalarda öldüğünü söylemeleri için ödeme yaptığını itiraf etti.

Dünya
27 Haziran 2018 Çarşamba

20 yaşındaki Mahmut Ömer, İsrailli yetkililere sekiz aylık kuzeni Leyla'nın bir kan hastalığından hayatını kaybettiğini, yaklaşık bir yıl önce bebeğin ağabeyinin de aynı hastalıktan öldüğünü belirtti. Ömer, mayıs ayı başlarında, sınırda protestolara katıldığı sırada bebek kuzeninin ölümünü duyduğunu dile getirdi.

Ömer tarafından verilen bu bilgi, Berşeva Bölge Mahkemesindeki iddianamede yer aldı. Gazze sınırı boyunca yapılan gösteriler sırasında İsrail'e sızmaya çalışırken yakalanan Ömer, terör örgütü üyeliği, terör eylemi ve İsrail'e izinsiz girme girişimleri dahil olmak üzere çeşitli güvenlik suçlarıyla yargılanıyor. El Aksa Şehitleri Tugayları'nın ailesine maddi yardım sözü verdiği ve örgütün bir üyesi olduğu bildirildi.

Ömer, teyzesi Meryem'e ve teyzesinin kocası Enver'e Hamas tarafından 8.000 şekel (yaklaşık 2.200 dolar) ödendiğini belirtti. Bu ödemenin karşılığı olarak, ailenin bebeğin göz yaşartıcı gaza maruz kaldığını söylediklerini ifade etti.

Mayıs ayı içinde, Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinliler ile İsrail birlikleri arasındaki sınır çatışmalarında öldürülenlerin listesinden Leyla'yı çıkartmıştı.