Jeremy Corbyn: “İşçi Partisi hükümeti Filistin devletini tanıyacak”

İngiliz İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, 2015’te parti başkanlığına geldiğinden beri, Avrupa dışında gerçekleştirdiği ilk geziyi Ürdün’e yaptı.

Dünya
25 Haziran 2018 Pazartesi

Ürdün’de Suriyeli ve Filistinli mültecilerin yaşadığı kampları ziyaret eden Corbyn, yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Bugün, 1968 yılında ilk kurulduğunda 100 bin Filistinlinin kaldığı el-Baka Mülteci Kampını ziyaret ediyorum. Bir sonraki İşçi Partisi hükümeti, İsrail-Filistin anlaşmazlığında iki devletli çözüme yönelik önemli bir adım olarak, Filistin’i devlet olarak tanıyacaktır” dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü, Ürdün’deki Suriyeli mültecileri barındıran en büyük kamp olan Zaatari’yi ziyaret eden Corbyn, ABD Başkanı Trump’ın büyükelçiliği taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını eleştirerek ‘büyük hata’ olarak nitelendirdi.

Bir Filistin devletinin İşçi Partisi hükümeti yönetiminde çok kısa sürede tanınacağını belirten Corbyn, “Filistinlilerin kendi devletlerinde, kendi haklarının tanınması gerek. İşçi Partisi olarak biz, Filistin devletini Birleşmiş Milletler’in bir üyesi olarak tanıyacağız” dedi.