Fransız marketi İsrail hurmalarını raftan indirdi

Fransa’nın en ünlü perakende firması Carrefour’da çalışan müdür yardımcısı, bir müşterinin isteği üzerine raftan İsrail malı hurmaları kaldırdı.

Dünya
5 Haziran 2018 Salı

Olay Ramazan dolayısı ile markette satılan iftarlıkların arasında bulunan hurmaların bir müşteri tarafından İsrail malı olmasının anlaşılmasından sonra gerçekleşti. Müslüman müşteri, İsrail malı hurmaların iftarlıkların arasında satılmasını kendisine yapılmış bir hakaret olarak algıladığını belirtince, müdür hurmaları topladı. Marketin güvenlik kameraları müdürün  hurmaları apar topar kaldırmasını kaydetti, görüntüler internette yayınlandı.   

Müdür hurmaları kaldırırken şikayetçi müşteri “İftarlık raflarında nasıl olur da İsrail malı ürünler satılır” şeklinde bağırmaya başladı. Müdür raftan malları toplamısının gerekçesini, "Politik kavgaları ticarete karıştırmak istemiyorum” şeklinde açıkladı.  

Paris’in batısında kalan Chambourcy kasabasında yaşanan olay İsrail Konsolosluğuna intikal etti ve yapılan resmi açıklamada, İsrail’e yapılan her tür kanunsuz boykotun dikkatle takip edildiği, yetkililerle gereken diyaloğun kurulduğu belirtildi. İsrail gazeteleri haberi verirken yaptıkları yorumda olanların Carrefour’un resmi politikası olmadığını, münferit bir olay olduğunu belirtti. 

İsrail’in ünlü etli ve büyük hurması ülkemizde de satılıyor. Ancak marketlerde İsrail malı yerine Kudüs hurması adı altında satılıyor.