Gazze sınırında, gönüllü bir hemşire öldürüldü

Filistinliler, cuma günü Gazze-İsrail sınırında gönüllü olarak çalışan ve yaralanan göstericilere yardım eden ancak kurşunlara hedef olmaktan kurtulamayan Hemşire Razan El Nejar için yas tutuyor.

Dünya
4 Haziran 2018 Pazartesi

Sınır telleri yakınında vurulan bir yaralıya yardım etmek için tele doğru koşan El Nejar keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldü.  Hemşirenin ölümü ile Gazze-İsrail sınırında 30 Mart’tan beri meydana gelen çatışmalarda  ölen Filistinlilerin sayısı 119 oldu.  21 yaşındaki El Nejar,  Han Yunus sınır bölgesinde meydana gelen çatışmalarda yaralananlara gönüllü olarak   yardım ediyordu.  Görgü tanıklarının ifadesine göre, vurulduğunda tellere yaklaşan ve vurulan bir yaralıya doğru koşuyordu.

İsrail ordusu çeşitli defalar yaptığı açıklamalarda sınır boyunca bir protesto gösterisi yapılmadığını gösterici kılığındaki teröristlerin sivil halkı siper ederek İsrail tarafına ateş ettiğini bomba attığını belirtti. Ordu açıklamalarında saldırganlara karşı açılan ateş sonucu sivillerin de tehlikeye düştüğünü belirtmişti.

Ordu hemşirenin hayatını kaybetmesi dolayısı ile yaptığı son açıklamada olayın ayrıntılı olarak soruşturulduğunu belirtti.

Hemşirenin cenazesine Gazze’de binlerce kişi katıldı.

Razan Al-Nejar, bir ay önce Amerikan New York Times gazetesine verdiği röportajda bu işi gönüllü olarak yaptığını, para almadığını, babasının ‘Parasız çalışmasına niye izin veriyorsun’ diye soranlara “Onunla gurur duyuyorum” yanıtını verdiğini söylüyordu.