Eleanor Roosevelt’in İsrail’i savunan mektubu açık arttırmada

1957’de ABD First Lady’si Eleanor Roosevelt’in yazdığı ve Mısır ile İsrail arasındaki Süveyş krizinde İsrail’i savunan mektup açık arttırma ile satılacak. Başlangıç fiyatı 22.500 dolar.

Dünya 0 yorum
31 Mayıs 2018 Perşembe

NateD. Sanders Müzayede Evi tarafından yapılacak açık arttırma Los Angeles’ta perşembe günü gerçekleşecek.

Bayan Franklin D. Roosevelt antetli resmi kağıda yazılmış  ve muhatabı Brooklyn’den Tom Dietrich olan mektupta First Lady şunları belirtiyor: “Eğer adım adım BM kronolojisini takip ederseniz konunun zorluklarını anlayabilirsiniz. Anlamanız gereken şey, İsrail’in burada saldırgan taraf olmadığıdır.

BM her zaman kendini savunmak zorunda kalmayı kanuni kabul eder. İsrail’in kendi topraklarında olma hakkı var ve bizi bir savaşa sürükleyecek teziniz tam bir saçmalık. İsrail sadece barış istiyor hatta diğer milletlerden daha fazla istiyor.” 

NateD. Sanders Müzayede Evi  tarafından satışa sunulan parçalar arasında, 2005’te Thomas Schelling’e Oyun Teorisi kuramı dolayısı ile verilmiş olan Nobel Ödülü, John F. Kennedy tarafından kullanılmış bir bombardıman uçağı pilotu deri ceketi ve Richard Nixon’un Vietnam hakkında yazdığı bir mektup yer alıyor.

 

 

1 Yorum