Filistinliler kendi elektrik santrallarını bombaladı

Geçtiğimiz salı günü Gazze’den İsrail’in güneydeki sınır kasabalarına yapılan 24 roketle yapılan son zamanların en büyük saldırısında mermilerin bazılarının Gazze Elektrik Santralını kullanılamaz hale getirdiği anlaşıldı.

Dünya
31 Mayıs 2018 Perşembe

Özellikle İsrail tarafındaki sivil yerleşimleri hedef alan teröristlerin fırlattıkları havan mermilerinden biri de bir ana okuluna isabet etmiş ancak şans eseri kimse yaralanmamıştı.

İsrail’in daha sonra misilleme ile karşılık verdiği ve İslami Cihad örgütünün yaptığı anlaşılan saldırıda fırlatılan roketler ya açık araziye düşmüş ya da savunma sistemi Demir Kubbe tarafından havada imha edilmişti.

Gazze santralının çalışamaz hale gelmesinin zaten yıllardır Hamas yönetimi altında, kesintiler ile   yaşayan halkın hayatını daha da  zorlaştıracağı ifade edildi.

Gazze’ye yardımları organize eden İsrail ordusunun COGAT adlı kuruluşu, santralın imha edilmesinden dolayı endişelerini Twitter’da şöyle dile getirdi: “Bir yönetim nasıl olur da kendi halkını besleyen elektrik santralını yok eder, binlerce kişiyi elektriksiz bırakır.”

Kullanılamaz hale gelen elektrik santralı İsrail’den sağlanan elektriğin Gazze’ye dağıtımını yapıyordu.