Berlin’de, AfD’nin gösterisinde daha büyük bir kalabalık karşılık verdi

Berlin’de, pazar günü Merkel hükümetine karşı protesto yürüyüşü düzenleyen milliyetçi AfD (Almanya İçin alternatif) Partisi taraftarlarını, sayıca çok daha fazla olan AfD karşıtlarından uzak tutmak için kalabalık bir polis grubu görev aldı.

Dünya
30 Mayıs 2018 Çarşamba

Polis, göçmen karşıtı AfD’nin düzenlediği protestoya yaklaşık 5 bin kişinin katıldığını, AfD karşıtlarının ise 25 binden fazla olduğu bilgisini verdi.

Protestoda, AfD taraftarları Alman bayrakları yanı sıra, “Almanya’da İslam Yok”, “Merkel gitmeli” gibi sloganların yer aldığı afişler taşıdı. Grup daha sonra Berlin’in sembollerinden biri olan Brandenburg Kapısına yürüdü. AfD karşıtları ise tarihi kapının diğer tarafından “Naziler defolun” sloganları attı.

AfD’ye karşı protesto gösterileri düzenleyenler arasında, sanatçılar ve müzik kulüpleri de yer aldı. Almanya’nın diğer bölgelerinden gelen takviyeler de dahil olmak üzere, yaklaşık 2 bin kişilik polis gücü görev aldı. Protesto olaysız sonuçlandı.

AfD, geçen yıl anti-göçmen ve işsizlik karşıtı söylemleriyle yüzde 12,6 oy alarak Almanya parlamentosuna katıldı. Bu yılın başlarında, ülkenin iki büyük partisinin, Merkel yönetiminde “büyük koalisyon” kararının ardından, dört muhalefet partisinin en büyüğü AfD.