Rus milyarder Abramoviç İsrail’e mi taşınıyor?

İngiltere’nin vize süresini uzatmayı reddetmesinin ardından, Rus milyarder işadamı Roman Abramoviç’in vatandaşlık için İsrail’e başvurduğu ve başvurusunun kabul edildiği açıklandı.

Dünya
30 Mayıs 2018 Çarşamba

İsrail basınının belirttiğine göre, İngiliz futbol takımı Chelsea’nin sahibi olan Yahudi asıllı Abramoviç, işlemlerini tamamlamak için geçen hafta İsrail’e gitti. Israel Hayom gazetesi, Abramoviç’in Tel Aviv’de bir malikâne inşa ettirdiğini iddia etti. İsrail hükümet sözcüsü hafta başında yaptığı açıklamada ise, Abramoviç’in başvurusunun kabul edildiği belirtildi.

Abramoviç’in İngiltere vizesinin süresi geçtiğimiz ay doldu. Abramoviç’in bir önceki vize uzatması söz konusu yasadaki daha sert uygulamalara başlanıldığı 2015 yılından önce gerçekleşmişti. Yasadaki yeni düzenlemeye göre, Abramoviç’in vize alabilmesi için servetinin kaynağını açıklaması gerekiyor. Abramoviç’in yasa dışı herhangi bir şey yaptığına dair bir izlenim bulunmuyor ancak İngiliz hükümeti Rus casusu Sergei Skripal ve kızı Yulia Salisbury’nin zehirlenmesi olayının ardından Rus iş adamları ve diplomatların vize başvurularındaki tetkikleri sıkılaştırdı.

Abramoviç’in cumartesi günü oynanan ve Chelsea’nin Manchester United’ı 1-0 yendiği Federasyon Kupası final maçında tribündeki yerini almaması dikkat çekti. Abramoviç, 2003 yılında takımı satın aldığından beri, neredeyse hiçbir karşılaşmayı kaçırmadı.

Forbes listesine göre, 51 yaşındaki iş adamının serveti 9,3 milyar dolar. Roman Abramoviç, dünyanın 139., Rusya’nın 12., İngiltere’nin ise en zengin 13. kişisi.