Türkiye’den Gazze’ye 1,2 milyon dolarlık yardım

Dünya
30 Mayıs 2018 Çarşamba

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Birleşmiş Milletler’in (BM) Gazze’ye acil tıbbi yardım çağrısına karşılık vererek, 1,2 milyon dolarlık hibeyi Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) teslim etti.

Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosluğu Geçici Maslahatgüzarı Erman Topçu yapılan yardım ile ilgili olarak, “BM sahadaki durumun herhangi bir medeni ülkenin altından kalkamayacağı seviyede olduğuna işaretle uluslararası toplumun desteğini talep etti. Biz de bu çağrıya hemen yanıt vererek, AFAD yoluyla bu 1,2 milyon dolarlık çağrının tamamını karşılayacağımızı DSÖ’ye bildirmiştik” dedi.

Topçu 1,2 milyon dolar değerindeki yardımın yapılan anlaşmayla DSÖ’ye teslim edildiğini belirterek, “Bu yardımımız kapsamında en az 165 bin Filistinli hasta ve yaralıya ihtiyaç duyulan tedavi sağlanacak. Dolaylı olarak da 350 binden fazla insan bundan faydalanabilecek. Dolayısıyla ülkemizin AFAD yoluyla yaptığı bu yardım, sahada bugün en çok ihtiyaç duyulan hususlardan bir tanesini karşılamış olacak.” dedi.