Iraklı, Müslüman ve İsrail hayranı

Babası Saddam Hüseyin tarafından idam edilen Irak doğumlu 32 yaşındaki Taj El Hasani bugün ABD Detroit’te Wayne State Üniversitesinde öğrenci ve İsrail’in olumlu imajı için çalışan birden fazla sivil toplum örgütünün aktif bir üyesi.

Dünya
29 Mayıs 2018 Salı

İsrail’in Yedioth Aharonot gazetesine bir söyleşi veren Hasani, Arap gençliğinin yıllardır yapılan yalan propagandadan etkilendiğini ve İsrail’i çok yanlış tanıdığını belirtiyor.

Araplar ile Yahudiler arasında diyaloğu arttırmayı ve toplumsal bir barışı getirmeyi kendine ideal edinmiş Hasani, “İsrail benim ikinci vatanım, İsrailliler benim halkım” şeklinde konuşuyor.

İsrail askerlerine iyi dileklerini sunan ve  sonuna kadar onları desteklediğini belirten Hasani, İsrail’in bu savaşta sadece kendi ülkesini savunmadığını, aslında tüm Batı dünyasını ve değerlerini savunduğunu belirtti.  Bağdat’ta doğan  Hasani’nin nükleer fizikçi olan babası Saddam Hüseyin’in nükleer bomba projesinde çalışmayı reddedince idam edilmiş.  Irak’ta tıp fakültesinde iftihar edilen bir öğrenci iken, Amerikan casusu olmakla suçlanınca, Avrupa’ya sığınan Hasani, ardından ABD’ye eğitim için gelmiş. Halen biyoloji lisans eğitimini tamamlamak üzere olan Hasani yakında tıp fakültesine transfer olacak. Hasani daha evvel ABD’ye göç etmiş annesi ve kız kardeşi ile yıllar sonra Detroit’te bir araya geldi.

Hasani üniversitede Hillel of Metro Detroit ve Students for Israel Yahudi örgütlerinin aktif bir üyesi.