Eurovision: “Yarışmanın Kudüs’te yapılacak olması siyasi gerilim yarattı” söylentisi spekülasyondan ibaret

Bazı haber kaynakları ve internette çıkan, “2019 Eurovision yarışmasının Kudüs’te gerçekleşecek olması siyasi gerilim yarattı” haberleri Eurovision Yarışma Kurulu tarafından yalanlandı.

Dünya
28 Mayıs 2018 Pazartesi

Yarışmanın organizatörleri JTA yayın kuruluşuna gönderdikleri yazılı açıklamada, İsrailli yetkililer ile 2019’un lojistik hazırlıkları konusunda son toplantılarını yaptıklarını, politik kaynaklı herhangi bir  gerilimin söz konusu olmadığını belirtti.

2018 Eurovision Şarkı Yarışmasını İsrail kazandığından beri internette bazı kesimlerden resmi Eurovision Twitter hesabının takipçilerine ‘İsrail’e 2019 için uçak rezervasyonu yapmayın’ şeklinde mesajlar geliyordu.

Eurovision söz konusu mesajlar konusunda bir yorum yapmaktan kaçındı, ancak tüm takipçilerini sadece resmi Eurovision sitesinden gelecek mesajları dikkate almaları konusunda uyardı.

İsrail, 2018 Eurovision Şarkı Yarışmasını Netta Barzilai’nin ‘Toy’ adlı şarkısı ile kazandı. Kurallar gereği yarışmayı kazanan ülke gelecek yarışmayı istediği şehirde yapma hakkına sahip.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yarışmanın Kudüs’te yapılacağını duyurdu.