BERK YÜKSEL’den ‘Karanlığa Başkaldırı’

Şalom Gazetesi yazarlarından Berk Yüksel’in Ana Tanrıça serisinin ilk kitabı ‘Musa’nın Sırrı’ndan sonra ikinci kitabı ‘Karanlığa Başkaldırı’ adlı romanı Arkadaş Grup Yayınları tarafından yayınladı.

Toplum
23 Mayıs 2018 Çarşamba

Berk Yüksel, altıncı kitabı olan Karanlığa Başkaldırı adlı romanında okuyucusunu gizemin derinliklerine sürüklüyor. Martin Luther, Francis Bacon, Nostradamus, Leonardo Da Vinci, Mediciler, Gül-Haç Kardeşliği, Johann Valentin Andreae, Paracelcus, Dante, Shakespeare, Fama Fraternitas ve şövalyelere değinen bu gizemli macera tarihi bir dönem romanı niteliğinde. Berk Yüksel’in altıncı kitabı olan Ortaçağ’da geçen bu romanda Yüksel, dogmayı temsil eden Katolik Kilisesinin uygulamalarına karşı aydınlığın karanlığa başkaldırısını iki ana kahramanın gözünden yansıtıyor; Martin Luther ve şövalye Ritter.

Kitapta taassup ve dogmanın ve her devrin hegemonyasının ışığı hapsetme, aklı ve bilgiyi sınırlama çabasının prangalarını kıran ve karanlığa meydan okuyan kahramanların insanlığa ümit oluşu anlatılıyor.