David Tepper NFL takımını 2.3 milyar dolara satın aldı

Hedge fonları konusunda uzman olan Amerikalı milyarder David Tepper, ABD Futbol Liginin ( NFL) Carolina Panthers takımını rekor bir fiyata 20,3 milyar dolara satın aldı.

Dünya
18 Mayıs 2018 Cuma

Takımın daha evvelki sahibi Jerry Richardson, hakkında ırkçılık ve kadınlara karşı taciz olayları ortaya çıkınca, Carolina Panters’i satmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Satışın yakında NFL tarafından onaylanacağı ve Tepper’ın resmen takımın sahibi ilan edileceği belirtildi.  Yahudi kuruluşlarına yaptığı büyük yardımlarla bilinen Tepper, konu ile ilgili şunları belirtti: “Carolina Panthers’in yeni sahibi olduğum için çok heyecanlıyım. Son birkaç ay içinde futbol çevresi ve takım hakkında çok şey öğrendim, Carolina’nın bir parçası olmayı dört gözle bekliyorum.”   Tepper,  2009’dan bu yana Pittsburg Steelers takımının azınlık hissesi  sahibi idi.

Forbes dergisinin yayınladığı habere göre, Tepper’ın serveti 11 milyar dolar. Tepper 2013 yılında  kendisinin de okuduğu  Carnegie Melon Üniversitesi’ne 125 milyon dolar, ayrıca 67 milyon dolar da  İşletme Bölümüne   bağışlamıştı.