Malezya’nın 92 yaşındaki yeni Başbakanı

Malezya’da yapılan genel seçimlerde sürpriz bir şekilde iktidara gelen 92 yaşındaki Başbakanı Mahathir Muhammet, antisemit bir kişi olarak biliniyor ve bununla gurur duyduğu söyleniyor.

Dünya
11 Mayıs 2018 Cuma

Muhammet çarşamba günü yapılan seçimlerde,  Pakatan Harapan (Umudun Birliği) koalisyonunun liderliğini yaptı ve ülkenin başına yeniden geçmeyi başardı.  Perşembe günü Kral Sultan V. Muhammet’in huzurunda yemin ederek görevine başlayan Muhammet,  seçimlerde ve siyasette kullandığı antisemit söylemi ile biliniyor.

AP’nin verdiği bir habere göre,  Muhammet, 2012’de yazdığı bir blogda, “Yahudiler maşa kullanarak bu dünyayı yönetmektedir” ifadesini kullanmıştı.  Muhammet 2003 yılında Kuala Lumpur’da düzenlenen İslam Konferansı’nda  da ‘1,3 milyar Müslüman asla birkaç milyon Yahudi tarafından mağlup edilemez’ demişti.

Söz konusu konuşmadaki ifadeler şöyleydi: “ Bir yol bulmak zorundayız. Yol bulmak için de zayıf ve güçlü taraflarımızı analiz etmek için oturup düşünmeliyiz. Plan yapmalı ve strateji ile hareket etmek zorundayız. Aslında biz çok güçlüyüz. 1,3 milyar Müslüman kolayca yeryüzünden silinemez. Avrupalılar 12 milyon Yahudi’nin 6 milyonunu öldürdü.”

(…)

Antisemit olarak bilinmekle gurur duyuyorum.  Daha nasıl farklı olabilirim. Yahudiler devamlı Holokost’tan bahsediyor ancak kendileri aynı Nazi zulmünü Filistinlilere yapıyor.”

92 yaşında olan Muhammet, 1981 ile 1999 arasında başbakan idi.

2007’de İsrail’in Filistinlilere yaptıkları için savaş suçlarından yargılanması gerektiğini belirten Muhammet, 1973 yılında kaleme aldığı The Makay Dilemma adlı kitabında da Yahudilerin burnunun uzun olmasının tesadüf olmadığını, paranın nerde olduğunu iyi koklamaları için öyle olduklarını yazmıştı.