Sapir Saban İsrail’in 70. yıl gecesinde idi

Türkiye kökenli İsrailli şarkıcı Sapir Saban, İsrail’in 70. bağımsızlık yıldönümünün kutlandığı gecede dinleyicileri büyüledi.

Dünya
9 Mayıs 2018 Çarşamba

İsrail 70. bağımsızlık yıldönümünü salı gecesi, İstanbul’da, diplomat, işadamı, basın temsilcisi ve sanatçıların katıldığı bir resepsiyonla kutladı. 

Gecede, geçtiğimiz sene İsrail’de düzenlenen “The Voice Israel” şarkı yarışmasını, Türkçe olarak seslendirdiği “Haydi Söyle” şarkısıyla kazanan Türkiye kökenli İsrailli şarkıcı Sapir Saban ve grubu bir konser verdi.

7 kişiden oluşan grup Türkçe ve İbranice şarkılarıyla izleyicileri  büyüledi. İsrailli şarkıcı Sapir Saban’ın dinleyicilerden aldığı sıcak karşılık ve Türk ile İsrail milli marşları esnasında dinleyicilerin göstermiş olduğu coşku dikkate değerdi. 

Etkinlik esnasında bir konuşma gerçekleştiren İsrail İstanbul Başkonsolosu  Yosef Levi-Sfari, Türkiye ve İsrail arasındaki sağlam ve uzun geçmişe dayanan  ilişkilerin önemini dile getirdi. Başkonsolos, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihte defalarca  Yahudi halkına yardım ettiğini dile getirdi.