Türk Yahudi aleminden dikkat çekenler

Toplum
9 Mayıs 2018 Çarşamba

GKD’li sporcular Koç David Blatt ile tanıştılar

Gençlerin ve çocukların bir arada olabilmesi spor yapabilmesi ve birlikteliğin spor ilkeleri kapsamında pekiştirilmesi adına açılan GKD Spor Okulu her sene olduğu gibi bu yıl da basketbol okulunu başarı ile devam ettirdi. GKD yöneticileri  bu kapsamda yaptıkları organizasyonlar ile birlikte olmanın keyfini sürdüler. Yıl içinde gerçekleştirdikleri dayanışma gecelerinin yanı sıra basketbol maçlarına da giderek profesyonel anlamda maç seyretmeyi hedeflediler. GKD yöneticileri ve genç sporcuları Avrupa’nın iki numaralı kupası olan Euro Cup’ta şampiyon olan Darüşşafaka takımının bir maçına giderek basketbolun inceliklerini görüp İsrailli Koç David Blatt ile tanıştılar. Darüşşafaka-Banvit maçı bu anlamda çocuklar için bir sürpriz oldu. Maçın tarihinin 22 Nisan olması etkinliğe başka bir anlam kattı. Bu konuda Darüşşafaka Başkanı Ümit Başkurt ve Esra Tezel GKD yöneticileri ile sıkı bir işbirliğine imza attı.

Maç sonrasında çocuklar soyunma odasına girerek sporcular ve David Blatt ile tanışma fırsatını yakaladı. Koç Blatt GKD Spor Okulu yöneticileri ile yaptığı konuşmada  GKD ile daha sıkı ilişkiler içine girebileceği sinyalini verdi. GKD’nin genç sporcuları basketbolcu Emircan Koşut’un boyu ile ilgili şakalaşmalardan sonra Banvit sporcuları ile de karşılaştılar. 

Alef’in kültürel etkinliği  sanatla buluşturdu

2 Mayıs Çarşamba gecesi Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunun Alef gençlerine destek sağlamak için Trump Towers’da sahneledikleri ‘Tamamla Bizi Ey Aşk’ oyunu yoğun ilgi gördü. Aralarında Hahambaşı Rav İsak Haleva ve eşi, Türk Yahudi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh’in de bulunduğu yaklaşık 500 kişinin izlediği oyun büyük beğeni aldı. Oyun sonrası yeni dönem Alef Başkanı Jak Penso oyunculara ve gecenin oluşumunda büyük katkıları olan Cako Uyar’a çiçek ve hediyeler eşliğinde dernek adına teşekkürlerini sundu. Penso, Alef’in Anneler Günü’nde Portaxe’da gerçekleştireceği davetine herkesi beklediğini belirterek geceyi sonlandırdı.

 

Tarihi İtalyan Sinagogunda ŞAVUOT KUTLAMASI

Geleneksel Şavuot kutlaması, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva’nın katılımıyla Tarihi İtalyan Sinagogunda gerçekleşecek. Kutlamaya, İzzet Bana önderliğinde Estreyikas D’Estanbol Çocuk Korosu ve Cenk Rofe şarkılarıyla renk katacaklar.