Levent Sevi’nin ‘Varolmayan Yerler’ Sergisi

Uzun yıllar şiirle ilgilenen genç sanatçı Levent Sevi, halen yapımcı ve yönetmenliğini üstlendiği müzik videoları çekiyor. Bir süredir gidemediği İsrail’de kaldığı süreçte, hafızasında canlanan karelerin aslında var olmayan bir yere, kendi geçmişine ait olduğunu fark eder. Sonrasında çektiği kareleri; doğup büyüdüğü ve halen yaşadığı İstanbul’un kareleriyle birleştirir, böylece aslında iki şehre de ait olmayan yeni yerler yaratır.

Tuna SAYLAĞ Sanat
9 Mayıs 2018 Çarşamba

11 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında Bantmag Havuz’da sergilenecek fotoğrafların büyük kısmı, Sevi’nin Tel Aviv ile İstanbul’u dijital ortamda birleştirdiği görüntülerden oluşuyor.--- bant mag. Mekan: Moda Mektebi Sokak, No:26/A Moda, Kadıköy, İstanbul

İksv Müzik 
Festivali La Scala Filarmoni’yi ağırlıyor

İstanbul Müzik Festivali’nin ilk kez 2009 yılında ağırladığı dünyanın en önde gelen orkestralarından La Scala Filarmoni Orkestrası, şef Daniel Harding yönetiminde ve Grammy ödüllü piyanist Daniil Trifonov eşliğinde 27 Mayıs’ta müzikseverlerle buluşacak.

1982 yılında kurulan La Scala Filarmoni Orkestrası, Ricardo Muti’nin 2005 yılına kadar yürüttüğü daimi şefliğinde dünyanın tüm prestijli salonlarında konserler verdi. 35 yıl içinde 600’ün üzerinde konser veren orkestra her yıl 40.000 dinleyicinin katılımını sağlayan Concerto per Milano’ya ev sahipliği yapıyor. Konser, Yapı Kredi’nin yüksek katkısıyla ve Bell Şirketler Topluluğu ve Organik Group’un eş sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan konserden önce yazar Aydın Büke, üst fuayede ‘Konsere Doğru Etkinlikleri’ kapsamında Beethoven ve Erocia Senfonisi üzerine bir konuşma yapacak.  Kaçırmayın!

Avram Çerasi’nin ‘Büyülü Camlar’ı

Uzun yıllar cam mozaik sanatıyla ilgilenen Avram Çerasi, eserlerini kişisel sergisi ‘Büyülü Camlar’ aracılığıyla sanatseverlerle buluşturuyor. 14-20 Mayıs tarihleri arasında, Maslak’taki Sarıyer Belediyesi Yeni Hizmet Binasında düzenlenecek serginin açılışı, 
14 Mayıs saat 13.00’de gerçekleşecek.

THE ODALISQUE

Mustafa Yüce’nin hiperrealist teknikle çalıştığı yeni sergisi ‘The Odalisque’, Osmanlı haremindeki yasak kadınların sıra dışı öykülerine, hareme seçilen güzel köle kızlara ve Osmanlı hanedanının ihtişam içindeki yaşamına odaklanıyor. Sergi, 31 Mayıs’a kadar Galeri MERKUR’de görülebilir. 
www.galerimerkur.com

 

 

———————————————————   —