Londra’da Yahudi seçmenlerden Corbyn’e sert mesaj

Yerel seçimlerin yapıldığı İngiltere’de, antisemitizm yapmakla suçlanan Corbyn önderliğindeki İşçi Partisi, özellikle Yahudi seçmenlerin yaşadığı bazı bölgelerde kan kaybetti.

Dünya
9 Mayıs 2018 Çarşamba

İşçi Partisine karşı ayaklanan Yahudi seçmenler sayesinde Muhafazakârlar, Londra’nın Barnet ilçesi kurulundaki çoğunluklarını geri kazandı.

Muhafazakârlar adayların, İşçi Partisini durdurmak adına topluca ortak hareketle desteklenmesi sonucu, erken bulgular, bazı bölgelerde katılımın yüzde 70’e kadar yükseldiğini gösterdi.

Barney ilçesinin Yahudi nüfusu yüzde15 civarında ve ülkedeki en yüksek Yahudi temsilcilerine sahip yerel yönetimlerden biri.

İlçeyi ziyaret eden İngiltere Başbakanı Theresa May sonuçların, her türlü dini inançtan gelmiş insanların ‘İşçi Partisi’nde bugüne kadar karşı çıkılmamış antisemitizmi reddettiklerini’, gösterdiğini belirtti.

Yahudi İşçi Hareketi geleneğinin güçlü olduğu West Hendon ve Hale semtlerinde Corbyn’in İşçi Partisinden kaçanlar, ya Muhafazakârlara oy verdi ya da hiç oy kullanmadı.

Yahudi İşçi Hareketi (JLM), “Bir senede ikinci defa İngiltere, İşçi Partisinin antisemitizm problemi yüzünden seçim darbesi yaşadığına şahit oldu.  Irkçılığa karşı olan bir partinin antisemitizm yüzünden parlamentoda koltuk kaybetmesi tarihimizde oluşmuş üzücü bir sayfadır” dedi.