New York Başsavcısı taciz ile suçlandı ve istifa etti

New York Başsavcısı Eric Schneiderman, New Yorker Dergisinin hakkında yazdığı dört kadını taciz ettiği haberinden saatler sonra istifasını verdi.

Dünya
8 Mayıs 2018 Salı

Dergide çıkan haberde dört kadın Başsavcı Schneiderman’ın kendilerine fiziksel tacizde bulunduğunu iddia etti.

Pazartesi günü istifasını açıklayan New York’un Yahudi asıllı Başsavcısı Schneiderman basına şu açıklamayı yaptı: “Geçtiğimiz birkaç saat içinde hakkımda son derece utandırıcı iddialarda bulunuldu.

 Tüm bu iddiaları yalanlıyorum. Söz konusu iddialar her ne kadar profesyonel iş anlayışımdan uzak olsa da, mesleğimin doğası gereği istifa etmeyi uygun buldum. Dolayısı ile 8 Mayıs 2018 işgünü sonu  itibarı ile yetkilerimi bırakıyor ve istifa ediyorum.”

63 yaşında olan Başsavcı, Hollywood’da patlak veren ve onlarca ünlünün suçlanmasına neden olan taciz skandalında adaletin yerine gelmesi için yoğun olarak çalışmıştı. Başsavcı kadınların kurduğu #MeToo hareketinin de en büyük destekçisi.

Söz konusu kadınlardan ismi yayınlanan  ikisi, Başsavcıyı, sarhoşken yatak odasında iradeleri dışında şiddet kullanmak ve görüşmeyi kesmeleri durumunda ölümle tehdit etmekle suçluyor. İsmi saklı diğer iki kadın da benzer suçlamalar yöneltti. Savcının bu suçlamalara karşı cevabı ise şöyle oldu: “Özel ve mahrem ilişkilerimde çeşitli rol paylaşımları yaptım. Ancak hiç kimse ile iradesi dışında herhangi bir fantezide yer almadım.”

Savcının istifası ve açıklamalar üzerine Manhattan Yüksek Bölge Savcılığı olay hakkında idari soruşturma açtı.