Ankara’da İsrail’in 70. Kuruluşu şerefine resepsiyon

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği İsrail’in kuruluşunun 70. Yılı dolayısı ile Perşembe akşamı Büyükelçilik konutunda bir kokteyl verdi.

Toplum
4 Mayıs 2018 Cuma

Resepsiyon iki ülkenin milli marşlarının çalınması ve saygı duruşu ile başladı. Ardından Büyükelçi Eitan Na’eh mikrofona gelerek bir konuşma yaptı.

Na’eh bu sene bir değişiklik olarak,  yıldönümü yemeğinin Büyükelçilik Konutunda vermeye karar verdiklerini, Büyükelçilik Konutunda son yemeğin 1993 yılında verildiğini ifade etti. 

İsrail’in 70 yılı dolayısı ile Ankara ve İstanbul’da etnik yemek tanıtımlarından ticari işbirliği konferanslarına kadar  bir çok faaliyet planladıklarını belirten Na’eh, Türk-İsrail ticari ilişkilerinin daha da gelişeceğini söyledi.   Na’eh “İlişkileri şekillendiren çıkarlar olabilir, ancak onları kuran temel unsur, insanlardır.” dedi.   

İsrail’in 70 yıl gibi kısa bir sürede 600 bin kişiden 8 milyonluk bir nüfusa ulaştığını belirten Na’eh, konuşmasında Hazreti Musa’ya verilen 10 Emre İsrail’in bir yenisini daha eklediğini, bunun da İnovasyon ( Araştırma-Geliştirme))  olduğunu belirtti.  

Eitan Na´eh Asam Erdemli´nin sergisini açtı

70. yılında, İsrail’in Türk halkına dostluk elini uzattığını ifade eden Na’eh, konuşmasını tüm Türk şirketleri ile her tür teknik işbirliğine hazır olduklarını bir kez daha belirterek tamamladı. 

Büyükelçilik konutunda gerçekleştirilen etkinliğe diplomatik ve askeri temsilciler ile çok sayıda davetli katıldı. Konuklarını kapıda karşılayan Büyükelçi Na’eh, davetlilerle birebir sohbet etti.  Resepsiyon, müzik dinletisi eşliğinde devam etti.  Resepsiyonda Asam Erdemli’nin, İsrail’in 70. Yılı şerefine yaptığı heykel ve diğer eserleri de  sergilendi.