Zorlu PSM Caz Festivalinde ünlü konuklar

Tuna SAYLAĞ Sanat
3 Mayıs 2018 Perşembe

Caz çatısı altında; blues, elektronik, world, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de içerecek şekilde kurgulanan Zorlu PSM Caz Festivali; bünyesindeki yan etkinliklerin çeşitliliğiyle 2-13 Mayıs tarihlerinde ikinci kez gerçekleşiyor.

Zorlu PSM’nin tüm sahnelerinin aktif olacağı festival programında; efsane keman virtüözü Ara Malikian, Bosna Hersek’in ikonik yıldızı Dino Merlin, ‘Çıplak ayaklı diva’ Cesaria Evora’ya bir saygı duruşu niteliğindeki tribute grubu Cesaria Evora Tribute, Pink Floyd şarkılarına kattıkları benzersiz yorum ve nefes kesen görsellerle müzikseverleri büyüleyen The Australian Pink Floyd Show, Ahmet Ertegün anısına hazırlanan Karsu Plays Atlantic Records özel projesi ve popüler şarkıların caz uyarlamalarıyla büyük beğeni toplayan projesi Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox ve daha birçok isim de festivalde yerini alacak.

BELGESELCİ NOA SHABTAI İTEF 2018’DE

Türkiye’nin dünyada festivaller arasında yerini almış en önemli edebiyat festivali İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali 4 - 12 Mayıs tarihleri arasında “Edebiyatı Takip Ediyoruz” teması ile 10. yılını kutluyor!

Bu yıl İTEF’te, 22 ülkeden 74 yazar, 21 edebiyat profesyoneli, 9 performans sanatçısı ile toplam 104 katılımcı ile birlikte söyleşiler, etkinlikler, atölyeler, konserler ve edebiyat partileri düzenlenecek. Konuklardan biri de ünlü İsrailli belgesel film yönetmeni Noa Shabtai.  Shabtai’nin sekiz aylıkken vefat eden ve ünlü bir yazar olan babasının hayatı, edebi kişiliğinin serüvenine dayalı ‘My Father Ya’akov Shabtai’ belgeseli Türkiye’de ilk kez kargArt’ta 7 Mayıs akşamı izleyicilerle buluşuyor. Sanatçı ayrıca 6 Mayıs’ta Nail Kitabevindeki bir söyleşiye katılacak.

 

Denizden gelen sanat

Kendisini ‘Deniz Çöpçüsü’ olarak tanımlayan deniz ve çevre tutkunu Şinasi Yelkenci, denizden çıkardığı her türlü atığı değerlendirerek ortaya çıkardığı ve her biri toplumsal bir mesaj içeren eserlerini Burgazada’da Cennet Plajında sergiliyor. Sergi, 6 Mayıs’a kadar devam edecek.  Uluslararası SplashTrash ArtExpo’da 36 ülkeden yüz isim arasına giren tek Türk sanatçısı olan Yelkenci, gitar sapından klozete, plastikten iç çamaşırına, her tür atığı enstrüman, bukalemun gibi sanatsal bir esere dönüştürerek çevre kirliliğine dikkat çekmek istiyor. Sanatçı, sergiye çevre duyarlılığına sahip herkesin ama en çok da çocukların gelmesini diliyor. 

 

bang. art Innovation  Prix Sergisi açılıyor

ArtBizTech tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen bang. Art Innovation Prix’nin, 2018 yılı ana sergisi 3 Mayıs’ta 42 Maslak Art!SPACE Gallery 1’de saat 19.00’da açılıyor. ‘Dijital aura’ temasıyla izleyiciyle buluşacak olan sergide, dünyada son dönemde tartışılagelen teknolojik ve bilimsel unsurları sanatla buluşturan 20 eser bulunuyor. Bu eserler, yapay zeka ve insan ilişkisi, ütopik kent tipolojileri, biyomimetik yapılar gibi farklı kurgular kullanarak, günümüzün yeni estetik yargıları ve yeni kavramlarını teknoloji üzerinden sorguluyor.