Bu yıl Camocağı Şenliği ilk kez bahçeye çıkıyor

Toplum
3 Mayıs 2018 Perşembe

Camocağı’nın Geleneksel Bahar Şenliği bu yıl bahçede piknik tadında olacak. Şemsiyeler altında 60 standın yer alacağı şenlikte çok çeşitli sanatçılar bulunacak.

Cam, mine (emay), seramik, tekstil ve takı ağırlıklı el işleriyle dolu 60 masanın yanı sıra çocuklar için ücretsiz cam boncuk yapımı ve eğlenceli aktiviteler, gün boyu süren sıcak camda top üfleme, füzyon cam pano veya gravür yapma fırsatı da katılımcılara sunulacak. Tatyana Bayarinova birebir alevle şekillendirmede gösterileriyle ziyaretçileri şaşırtırken Camocağı’nın kendi ekibi de sıcak camda, camın hikâyesini gösterecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, gün sonlarına doğru yapılacak çekilişte hediyeler ve Camocağı’nda eğitimlere katılma hakkı kazanılacak. Şenlikten elde edilen gelir ile üniversite öğrencilerine burs verilecek.

Şenliğe, mine (emay) sanatını temsilen her yıl katılan Rozita Kasuto bu yıl da hediyelik ürünlerinin dışında yeni ürettiği mineli kutuları, tabloları ve duvar askılarıyla şenlikte yer alacak. Bu yıl Camocağı’nda başlangıç düzeyi mine dersleri veren sanatçı masasında mine ilgili bilgiler de verip yakındaki günübirlik tadımlık başlangıç derslerinden de bahsedecek. 2018’de Camocağı’nın mine atölyesinde yapılacak yeni workshoplar, emay atölyesinde günü birlik başlangıç ve iki günlük ileri düzey mine eğitimleri, mayıs ayında Texas Üniversitesinden Umut ve James Thurman ile dört günlük workshoplar hakkında bilgi verecek.

Şenlik için Kadıköy Kavacık ve Levent’ten ücretsiz servis kalkacak. Adres: Köyiçi cad. No: 72/A Öğümce Köyü Beykoz.