Soykırım Yahudiler borç para verdikleri için olmuş

Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas pazartesi günü yaptığı konuşmada Yahudilerin Holokost felaketi ile karşılaşmalarının sebebini faizle borç para vermelerine bağladı.

Dünya
2 Mayıs 2018 Çarşamba

Abbas komplo teorilerine dayandırdığı konuşmasında, şunları belirtti: “Avrupa’da Almanların Yahudi sorunu olarak nitelediği görüş dine karşı değildi; Yahudilerin sosyal fonksiyonu olan bankacılığa ve mali yolsuzluklara karşı bir görüştü.”

Filistin Lideri konuşmasında daha da ileri giderek, Hitler’in Yahudilere Filistin’e gitmeleri için para teklif ettiğini, gelecekteki Yahudi devletinin kendisini desteklemesini istediğini belirtti.

Abbas’ın Avrupa Yahudilerinin kökeni hakkındaki söylemi de objektif tarihin sınırlarını aştı. Abbas, tarihçi Arthur Koestler’in ‘Hazar İmparatorluğunun Yahudiliği din olarak kabul etmesi’ teorisini Avrupa Aşkenaz Yahudiliğinin kökeni olarak açıkladı.

Abbas’ın iddiasına göre, Koestler’in ’13.Kabile’ adını verdiği Hazar Krallığı yıkıldıktan sonra dağılmış, Avrupa’ya yerleşerek bugünkü Yahudi Aşkenaz cemaatlerini oluşturmuştu.

Abbas konuşmasında “Onların  ne semitik-Yahudi kültürü ile, ne İbrahim Peygamber, ne Yakup Peygamber, ne de diğer peygamberlerle hiçbir bağlantıları yok” ifadelerini kullandı.

Abbas’ın açıklamalarına İsrail Başbakanı Netanyahu’dan   tepki geldi. Netanyahu çarşamba günü yaptığı açıklamada Abbas’ın her zamanki gibi klasik antisemit komplo teorilerine sığındığını, bu tavrı ile uluslararası toplum tarafından  kınanması gerektiğini belirtti.

Netanyahu, Abbas için, “Holokost inkârcısı her zaman bir Holokost inkârcısıdır” dedi.