Haley, Hamas’ı korkak olmakla suçladı

Gazze-İsrail sınırında olan ölümleri tartışan BM Güvenlik Konseyi’nde söz alan ABD Temsilcisi Nikki Haley, Hamas’ın çocukları kalkan olarak zorla cepheye sürdüğünü, böyle bir hareketin korkaklık olduğunu ifade etti.

Dünya
27 Nisan 2018 Cuma

Haley konuşmasında, “Böyle bir korkaklığı teröristler bile  düşünmez, masum sivillerin arkasına saklanmak” ifadesini kullandı.

Haley, ‘Hamas sivilleri kalkan yapıyor’  ifadesini İngilizce ‘Cannon Fodder’ olarak kullandı. Aşağılayıcı bir terim olan Cannon Fodder süvari ve piyade birliklerinin olduğu eski usul meydan savaşlarında düşmanın önüne sürülen hiç bir savaş gücü olmayan sadece üniformalı olan zayıf askerlere verilen isimdi. Düşman önce Cannon Fodder’a ateş açar cephanesini tüketir ardından süvari birlikleri gerçek hücumu yapardı. Tahmin edileceği gibi Cannon Fodder askerleri için ölüm kaçınılmazdı.

Toplantıda söz alan BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü  Nikolay Mladenov da İsrailli yetkililere çağrıda bulundu ve  sınır olaylarında gerçek mermilerin son çare olarak kullanılmasını tavsiye etti.