Macron: “Teröre para yok”

Radikal görüşlü teröristlerin modern bankacılık teknikleri ile kendilerine fonlar sağladıklarını belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batı’nın teröristlerle bankacılık cephesinde de mücadele etmesinin önemine dikkat çekti.

Dünya
27 Nisan 2018 Cuma

Fransa, Paris’te terörün parasal musluklarının kesilmesi konusunda bakanlar düzeyinde yapılan bir toplantıda konuşan Macron, şu ifadeleri kullandı: “Terörizmi köklerinden yok etmeliyiz. Mali kaynaklarını kurutmalıyız. Terör, insan ticaretini, silah ve uyuşturucu  kaçakçılığını da desteklemektedir.   Sonunda tüm bu kanunsuz faaliyetlerin  altında bir ekonomi vardır.

Global olarak bu ekonomiyi yok etmek için öncelikle saydamlık ve etkin bir haberleşmeye ihtiyacımız var.” 

AFP ajansının haberine göre, Paris’te iki gün süren konferans OECD tarafından organize edildi ve 80 ülkeden bakanları ve 500 uzmanı ağırladı.

Fransa’nın Anti-Terör Başsavcısı Francois Molins daha evvel yayınladığı raporda, Fransa’da terörü finanse eden 416 kişi saptadıklarını belirtmişti. Raporda ayrıca, radikal  terörü finanse eden 320  yabancı finans kaynağının Libya ve Türkiye’de olduğu iddia edildi.

 

Kaynak: AFP