Cemaat Vakıfları Geleneksel Bahar Yemeğinde Neve Şalom’daydı

Cemaat Vakıflarının Geleneksel Bahar Yemeği, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve çok sayıda cemaat vakıf başkan ve temsilcilerinin katılımı ile 26 Nisan günü Neve Şalom Sinagogu Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Toplum
26 Nisan 2018 Perşembe

Katılımın geniş olduğu yemekte Cemaat Vakıfları Temsilcisi Moris Levi bir konuşma yaptı. Levi, 2008 yılında Vakıflar Genel Meclisi Cemaat Vakıfları temsilcisi kimliği ihdas edildiğini, o tarihten bu yana cemaatlerin birbirini tanıma, işbirliği yapma ve birbirimize öğretme - öğrenme fırsatını bulduğunu belirtti. Moris Levi, “Devletimizin bu kararı hepimize son derece yararlı olmuştur” yorumunu yaptı.

Levi, temsil ettikleri 167 vakıfla 11 farklı cemaatte yaklaşık 100 bin TC vatandaşının yaşamında dokunduklarını belirtti ve “Gerek birbirimizle gerek toplumlarımızın içerisinde ayrıştığımız değil birleştiğimiz noktaları öne çıkarmayı öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz. Yakın gelecekte bu uyumlu çalışmalarımızın her yerde örnek olacağı inancındayım” dedi. Levi sözlerine şöyle devam etti:

“Bu coğrafyanın bütün insanları geçmişlerine bağlıdırlar. Bizler hepimiz geçmişte olmuş olan iyi şeyleri hatırlamayı ve onları örnek almayı biliriz. Ayrıştığımız değil birleştiğimiz noktaları, henüz başaramadıklarımızı değil başarıp geliştirdiklerimizi görerek daha çok yol alabileceğimizi biliyoruz.”

Cemaat vakıflarının günümüzdeki belli başlı sorunlarında da değinen Moris Levi, ilk olarak yapılamayan seçimleri dile getirdi. Bu ve diğer sorunlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten çözüm için zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bu yıl 7 - 13 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Vakıf Haftasında kapsamındaki etkinlikleri de duyuran Levi, ana temanın ‘Kadınlarımız’ olduğunu açıkladı.

Davetin ev sahibi olarak konuklara kısa bir 'hoşgeldiniz' konuşması yapan Türk Yahudi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh'den sonra Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem söz aldı. Vakıflarımızın sorunları noktasında epey ilerleme kaydedildiğini söyleyen Ertem hep beraber daha iyi yerlere gelineceğine ve vakıf seçimlerinin yapılması kararının verileceğine de inandığını belirtti.