Ünlü Sihirbaz David Copperfield mahkemede önemli numaralarından birinin sırrını açıklamak zorunda kaldı

New Jersey’li Yahudi asıllı, David Copperfield, 2013’te Las Vegas’daki gösterisinde sahnedeki numaralarından birine katılan izleyicilerden Gavin Cox tarafından ihmal nedeniyle mahkemeye verildi.

Dünya
25 Nisan 2018 Çarşamba

İngiliz Gavin Cox, numara sırasında ihmal nedeniyle beyninin ve vücudunun muhtelif yerlerinin hasar gördüğünü iddia etmişti. 

Copperfield’ın prodüktörü Chris Kenner, geçtiğimiz salı günü Las Vegas’ta görülen mahkemede tanıklık yaptı ve davaya konu olan “Şanslı Sayı 13” isimli numaranın sırrını açıkladı.

Başından sonuna kadar numaranın nasıl yapıldığını açıklayan Kenner, Copperfield’ın rasgele 13 izleyiciyi nasıl seçtiğini, onları gizli bir yeraltı geçidinden nasıl bir odaya götürdüklerini ve yardımcılar aracılığıyla onları yine aynı gizli geçitten geçirerek nasıl salonun arkasına götürüp yerlerine oturttuklarını ayrıntılarıyla anlattı.

Davacı Gavin Cox, gizli geçitten geçirilirken takılıp düştüğünü ve düşme sonucunda da beyninde hasar ve vücudunun muhtelif yerlerinde yaralar oluştuğunu iddia etti. Cox, söz konusu geçitlerin inşaat artıkları ve tozlarıyla dolu olduğunu, bu nedenle yürümelerini zorlaştırdığını aktardı.

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin eski baş aşçılarından olan Cox, bugüne dek 400 bin dolardan fazla hastane masrafı ödediğini de iddia etti.

Cox’un avukatı Benedict Morelli geçen hafta mahkemede yaptığı açılış konuşmasında, “Davalıların sahnedeki numaraya katılan izleyicilere güvenli bir ortam sunma yükümlülüğü bulunuyordu” dedi.

Tanık kürsüsüne çıkan Copperfield, izleyicilere sunulan ortamın güvenli ve temiz olduğunu, çalışanlarının bunu kontrol ettiğini söyledi. Copperfield’in önümüzdeki hafta gerçekleşecek celsede de tanık kürsüsüne çıkması bekleniyor.