Romanya da elçiliğini Kudüs’e taşımaya karar verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu perşembe günü basına yaptığı açıklamada, bir dizi farklı ülkenin daha büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımaya karar verdiğini belirtti.

Dünya
20 Nisan 2018 Cuma

Romanya Milletvekilleri Odası Başkanı Liviu Dragnea,  Romanya TV’si Antena 3’e yaptığı açıklamada,  Romanya’nın da büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağını, söz konusu kararın çarşamba günü alındığını belirtti. 

ABD, Guatemala  ve Honduras’tan sonra Romanya elçiliğini Kudüs’e taşıyacak dördüncü ülke oldu.  Öte yandan İsrail’in Bağımsızlık gününde Başkanlık Konutunda yabancı diplomatlara bir konuşma yapan Netanyahu, bir dizi farklı ülkenin daha elçiliğini taşıyacağını duyurdu.  Ancak Netanyahu hangi ülkelerin olduğunu belirtmedi.

Elçiliğini taşıyan ilk 10 ülkeye özel imkanlar tanınacağını ifade eden Başbakan, gerçeklerin ancak barışı getirebileceğinin altını çizdi. 

Netanyahu şöyle konuştu: “ Barış yolunda ilerlemenin bir şekli de elçilikleri taşımaktır. Başkan Trump’ın elçiliği taşıması barışın ancak gerçekler üzerine yapılması gerektiğinin bir kanıtıdır. Gerçekleri kabul etmek barışa giden yoldur.”