İngiliz İşçi Partisi lideri Facebook hesabını kapattı

İngiltere’deki ana muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, parti içindeki antisemitizme göz yumduğu gerekçesiyle protesto edilmesinin ardından şahsi Facebook hesabını kapattı.

Dünya
5 Nisan 2018 Perşembe

Corbyn’in resmi hesabı halen açıkken, kişisel sayfasında “Şu anda bu sayfaya ulaşılamıyor” ibaresi yer alıyor. Corbyn antisemit içerikli gönderiler paylaşan en az beş Facebook grubuna üye olduğu için bir süredir sert eleştiriler alıyordu. 

İşçi Partisi liderinin üye olduğu gruplardan ‘Palestine Live’, Holokost’u inkâr eden paylaşımlara ek olarak İsrail’in ve Rothschild ailesinin 11 Eylül saldırısıyla ilişkili olduğuna dair komplo teorileri üretiyordu. Corbyn, 2015 yılında gruptan ayrılmasına rağmen, partiden bazı üyelerin halen grupta olduğuna dair şüpheler devam ediyor.

Corbyn’in üye olduğu diğer iki grup olan ‘Jeremy Corbyn Leads Us to Victory’ (Jeremy Corbyn bizi zafere götürecek)  ve ‘Labour for Democratic Socialism’ (Demokratik sosyalizm için İşçi Partisi) de Rothschild Ailesi ile ilgili komplo teorileri ve Holokost inkârı ile ilgili paylaşımları ile öne çıkıyordu.

The Sunday Times gazetesinin bu hafta yaptığı haberde, Corbyn adına çalışan on iki kişilik üst düzey bir yetkili grubunun ve gölge başbakan olarak adlandırılan John McDonnell’ın da Adolf Hitler’i öven, antisemitizm ve şiddet içerikli paylaşımlarda bulunan bazı Facebook gruplarına üye olduğu yer aldı.

Corbyn: “Dünyada antisemitizm yükselişte”

Corbyn, Pesah Bayramını kutlamak için cuma günü yayınladığı mesajında dünyada antisemitizmin yükselişte olduğuna değinerek şu sözlere yer verdi:

“Diğer ülkelerdeki farklı siyasi hareketlere baktığınızda, yakınınızda olanı görmek daha zorlaşır. Bizler işçi hareketi olarak asla antisemitizmin bu durumundan memnun değiliz. Daha iyisi için çabalamalıyız. Ben de İşçi Partisi lideri olarak, Yahudilerin güvenliği için elimizden geleni yapmaya kararlıyım.”