Yahudi Toplumundan kısa kısa: Golf tutkunu İzak Haliyo, golf turnuvası ile anıldı

1 Nisan günü İstanbul Golf Kulübü (İGK), kullanıma yeni açılan Ataşehir Golf Kulübünde, İzak Haliyo anısına bir golf turnuvası düzenledi. Ataşehir Golf Kulübü Sahibi Murat Karaduman ve Başkanı Selahattin Özdoğan’ın önderliğinde gün çok duygulu oldu. İGK Başkanı Selim Ergüder’in, yönetim kurulunun, grup kaptanlarının ve kulüp müdürünün yoğun uğraşıları ile hazırlanan 12 deliklik bir turnuvaya 96 kişi katıldı.

Toplum
4 Nisan 2018 Çarşamba

Turnuvanın sonunda, golf tutkunu İzak Haliyo kısa bir multivizyon gösterisi ve konuşmalar ile hatırlandı. Ardından ödül törenine geçildi. Nearest to pin Ege Devrim, Senior 1. Münir Subarlas, Erkekler b 1. Kevent Alimgil, Erkekler a 1. Aydın Turhan, Kadınlar b 1. Nurcihan Ekici, Kadınlar a 1. İlkin Durukan, Gross birinci Aydın Turhan ödüllerini Sinan Haliyo, Emel Haliyo, Başkan Selim Ergüder ve kaptanlarından aldılar. Senior Kaptanı olan ve golfçü arkadaşları tarafından çok sevilen İzak Haliyo’nun böylesi anlamlı bir etkinlikle anılması sevenlerini de mutlu etti.

1994 yılında İstanbul Golf Kulübüne üye olarak golfe başlayan İzak Haliyo, tam bir golf aşığıydı. Yaşamı boyunca sayısız kupa kazandı. Uzun süre Senior kaptanlığı yaptı. Oyunun teorisine çok meraklıydı. Sürekli ilgili kitaplar okur ve kendini geliştirmeye çalışırdı. Golfu daha iyi oynamak ve yeni başlayacaklara yardımcı olabilmek için sayısız golf aparatı icat edip patentlerini aldı. Ayrıca daha rahat ve kolay vuruş yapılabilecek bir golf sopası dizayn etti. Bodruma taşınmaları onu golften koparmadı. Bodrum Golf Kulübüne üye olup yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

 

Rav İsak Haleva hastaların Pesah Bayramını kutladı

2 Nisan Pazartesi günü Hahambaşı Rav İsak Haleva Pesah Bayramı nedeniyle Or Ahayim ve Balıklı Hastanesindeki hastaları ziyaret etti. Or Ahayim Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Abuaf tarafından karşılanan Rav Haleva hastalarla sohbet ederek bayramlarını kutladı ve iyi dileklerde bulundu.

 

 

Suzan Levi vefat etti

Türk Yahudi Toplumu Baflkan Vekili, Cemaat Vak›flar› Temsilcisi Moris Levi’nin annesi Suzan Levi geçti€imiz hafta yaflam›n› yitirdi. 30 Mart günü son yolculu€una u€urlanan Levi’nin ailesine ve sevenlerine baflsa€l›€› dileriz.