Suudi Veliaht Prens İsrail’in var olma hakkını tanıdı

The Atlantic yayın kuruluşundan Jeffrey Goldberg’e bir söyleşi veren Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman İsrail’in varoluş hakkını tanıdığını ileride birçok konuda İsrail ile işbirliği yapacaklarını belirtti.

Dünya
3 Nisan 2018 Salı

Suudi ülkesinde yaptığı modern reformlarla dikkat çeken  Veliaht Prens ayrıca  İran hakkında da konuştu. İran’daki Ayetullah’ın Hitler’den daha tehlikeli olduğunu belirten Bin Salman, Hitler’in sadece Avrupa’yı istila ettiğini, Ayetullah’ın ise tüm dünyayı ele geçirmek istediğini  belirtti.

Times Of Israel’in haberine göre, Goldberg’in “Yahudilerin, atalarının topraklarında bir ulus-devlet olmaya  hakları var mı ?” sorusuna Prens Bin Salman şöyle cevap verdi: “ Dünyadaki tüm insanların kendi ülkelerinde barış içinde yaşamaya hakları olduğuna inanıyorum. Filistinliler de İsrailliler de kendi vatanlarında yaşama hakkına sahip olmalıdır.”

İsrail ile resmi ilişkilerin gerçekleşmesi için İsrail-Filistin Barışının bir şart olduğunu belirten Veliaht Prens, “Dinsel bir nedenden Yahudi Devleti’ne hiç karşı oldunuz mu?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Biz Kudüs’teki Kutsal Cami ve Filistinlilerin geleceği  için endişe duyuyoruz. Derdimiz budur. Bizim herhangi bir ulusa, millete  karşı olmamız söz konusu olamaz.”

Bin Salman ‘Suudi Arabistan’da antisemitizm var mı?’ sorusunu da şöyle cevap verdi: “Bizim ülkemizin Yahudiler ile problemi yoktur. Peygamberimiz Muhammed, Yahudi bir kadınla evliydi. Komşuları Yahudi idi. Suudi Arabistan’ı ABD ve Avrupa’dan gelen yüzlerce Yahudi de ziyaret ediyor. Bizim ülkemizde bu konuda olan problemler her dünya ülkesinde karşılaşabileceğiniz problemler.”