İngiliz kolejinde salamlı saldırı

İngiltere’nin prestijli okullarından Bristol’s Clifton’da Yahudi ve kaşere bakan bir öğrenciye arkadaşları zorla domuz salamlı pizza yedirmek istedi.

Dünya
29 Mart 2018 Perşembe

Öğrencinin şikayeti üzerine okul yönetimi olayın elebaşısına  küçük bir ceza ve uyarı verdi. Okulun olayı örtbas etmek istemesi Yahudi cemaati tarafından protesto edildi.

 

Yerel Yahudi Cemaatinden bir yetkili okulun olayı örtbas etmesinden dolayı utandığını belirterek söz konusu öğrencinin okuldan uzaklaştırılması gerektiğini savundu. Yetkili şu sözleri sarf etti: “Çocuğa yapılan saldırıdan daha elim olan olayın okul tarafından örtbas edilmek istenmesidir.”

Zorlamayı yapan öğrencinin okuldan önce okuldan atılacağı duyurusu yapılmasına rağmen, bir şekilde uzaklaştırma gerçekleşmedi.

Cemaat yetkilisi olayın 15 yaşında olan ve hayatında hiç domuz etti yememiş bir öğrencinin üstünde bırakacağı etkiye de dikkat çekti ve psikolojik hasarın fiziksel saldırıdan daha büyük olduğunu belirtti.

Kolej resmi açıklamasında öğrencinin davranışının kabul edilemez olduğunu, okulun ahlak değerlerine yakışmadığını belirtti ve öğrenciye verilen cezanın yeterli olduğunu iddia etti.

 

Yahudi gelenekleri gereği Müslüman dini inancında olduğu gibi domuz eti yasak. Geleneklere uygun yemekler Kaşer olarak sınıflandırılıyor.