Yahudi kadına yapılan saldırı Fransa’da aşırı sağ ve solu birleştirdi

Aşırı Sağcı Fransız Ulusal Cephe Lideri Marine Le Pen, Holokost kurtulanı, antisemitizm kurbanı 85 yaşındaki Mireille Knoll adlı Yahudi kadın için yapılan sessiz protesto yürüyüşüne katıldı.

Dünya
29 Mart 2018 Perşembe

Fransız Yahudi Cemaatleri çatı kuruluşu CRIF’in tüm muhalefetine rağmen Le Pen yürüyüşe katıldı.   Çarşamba günü  Paris’te gerçekleşen yürüyüşe katılan binlerce kişi son zamanlarda Fransa’da tavan yapan Yahudi karşıtlığını protesto etti. Yürüyüşe Le Pen dışında sağcı görüşü ile bilinen diğer siyasilerin de katılması dikkat çekti.

CRIF Lideri Francis Kalifat daha evvel yaptığı açıklamada Le Pen ve diğer aşırı sağcı  ve solcu görüşlü siyasileri yürüyüşte istemediklerini belirmişti.  Ancak antisemit saldırının protestosu Fransa’nın aşırı sağı ve solunu bile bir araya getirdi.  Sağcı Le Pen’in katıldığı yürüyüşte aşırı sol görüşü ile bilinen  France Insoumis (Diz Çökmeyen Fransa Partisi) partisinin lideri Jean Luc Melenchon  da vardı.  85 yaşındaki Holokost kurtulanı Mireille Knoll’un evini basan saldırganlar yaşlı kadını 11 yerinden bıçaklayarak evini ateşe vermişti.   Polis saldırının antisemit saikle işlendiğini açıklamış, olayla ilgili iki kişiyi tutuklamıştı.