İslami Partiye Yahudi vekil adayı

Tunus’ta Manastır şehrinde yaşayan Yahudi asıllı vatandaş Simon Slama, Belediye Seçimlerinde İslami görüşü benimsemiş Ennahda partisinden aday olarak gösterildi.

Dünya
23 Mart 2018 Cuma

Tunus’un geride kalan tek Yahudi ailesinden olan Slama, AP ajansına  bir Yahudi olarak nasıl İslami bir partiye aday olduğunu şöyle açıklıyor: “Ben İslam ile Yahudilik arasında temelde bir fark göremiyorum. Hepimiz aynı ailenin fertleri ve aynı ülkenin vatandaşlarıyız.”

Kendisini aday olarak gösteren İslami partinin Lideri Adel Mesut da basına, Yahudi bir adayın kendileri için sorun olmadığını, tam tersine partinin ne kadar açık görüşlü ve ırkçılıktan uzak olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

Mesut ülkenin geçmişinde de Yahudi yöneticiler olduğunu partilerinin insanların kökenine değil yaptığı işe baktığını belirtti.

İslami parti olarak bilinen Ennahda, başşehir Tunus Belediye Seçimlerinde de Suat Abdürahim adlı bir kadını liste başından aday gösterdi.  Eğer seçimi parti kazanırsa Başşehir Tunus’un tarihte ilk defa kadın bir Belediye Başkanı olacak.