‘Anne Frank – Günümüz için bir Tarih’ sergisi açıldı

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK), Şişli Belediyesi ve Amsterdam merkezli Anne Frank Müzesi işbirliği ile düzenlenmekte olan ‘Anne Frank – Günümüz için bir Tarih’ Sergisi açılışı 19 Mart’ta Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evinde gerçekleşti.

Toplum
21 Mart 2018 Çarşamba

2 Nisan’a kadar sürecek ‘Anne Frank – Günümüz 
için bir Tarih’ sergisinin açılışını Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yaptı. Açılışa katılan Hahambaşı Rav İsak Haleva Hollanda Başkonsolosu Bart Van Bolhuis, Türk Yahudi Toplumu adına Hahambaşı danışmanı Metin Delevi ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü birer konuşma yaptılar.

Cemaat Vakıflar Temsilcisi, Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Başkanvekili Moris Levi ve İsrail Kültür Ateşesi Elazar Zinvel da davetliler arasındaydı.

Konuşmaların ardından daha henüz 15 yaşındayken saklandığı bir evde anılarını çok sevdiği defterine not eden, sonra da ihbar edilip yakalanan ve toplama kamplarında ölen Anne Frank’ın trajik öyküsünü ve Nazi Rejimini anlatan yarım saatlik belgesel bir film gösterildi.

1930 ile 1940 arasındaki dönemi kapsayan, fotoğraflar ile Türkçe-İngilizce metinleri içeren ve 34 panodan oluşan sergi, Anne Frank’ın trajik yaşamını ele alıyor. Ayrıca sergi, arka planda Nazi rejiminin yükselişi ve Holokost’a yol açan süreçler, Nazilerin başta Yahudiler olmak üzere milyonlarca insana yönelik gerçekleştirdiği zulüm ve bu dönemden çıkarılması gereken derslere odaklanmakta.

Bu çerçevede lise öğrencileri ve gençler için zengin bir ders materyali niteliği taşıyan sergi, aynı zamanda yetişkinlere de hitap eden bir içeriğe sahip.