Veliaht Prens Muhammet: “Nükleer bomba istemiyoruz”

Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammet Bin Salman CBS’nin 60 Dakika programına verdiği söyleşide, ülkesinin nükleer bomba peşinde olmadığını ancak nükleer bir İran ile karşı karşıya kalmaları halinde derhal bombayı yapma yoluna gireceklerini belirtti.

Dünya
16 Mart 2018 Cuma

Suudi Arabistan’da büyük reformlar başlatan ileri görüşlü Veliaht prens Muhammet şunları söyledi: “Suudi Arabistan bomba yapmak istemiyor, ancak hiç şüphe yok ki eğer bir gün İran geliştirirse en kısa zamanda aynı yoldan ilerleriz.”

Bin Salman ayrıca, İran’ın Ortadoğu’da genişleme ve etkileme siyasetini eleştirerek, Ruhani Lider  Ayetullah Ali Hamaney’i Adolf Hitler’e benzetti.

Salman şöyle devam etti: “O Hitler gibi  kendi projesini Ortadoğu’da geliştirmek peşinde.  Zamanında dünya Hitler’in başlangıçta ne büyük bir tehlike arz ettiğini anlayamamıştı. Olanlar olunca ise çok geçti. Ben bunların Ortadoğu’da olmasını istemiyorum.”

Veliaht Prens Bin Salman son zamanlarda ABD  Başkanı’nın Yahudi asıllı damadı Jared Kushner ile İsrail-Filistin Barışı için görüşüyor.  Bin Salman yönetiminde Suudi Arabistan’ın resmen olmasa da İsrail ile yakınlaşması bilinen bir gerçek.