Münih Olimpiyat teröristinin torunu ABD’de siyasete giriyor

Münih Olimpiyatlarındaki terör saldırısının mimarının torunu Kaliforniya’da gerçekleşecek Kongre ön seçimleri için Demokratların desteğini aldı.

Dünya
7 Mart 2018 Çarşamba

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti’nde gerçekleşecek kongre ön seçimleri için Demokrat Partililer yerel Yahudi cemaati ile yakın ilişkiler kuran ve tarihe Münih Katliamı olarak geçen, 1972 Münih Yaz Olimpiyatlarında gerçekleşen terör olayının mimarı büyükbabasını reddeden Filistinli Amerikalı Ammar Campa-Najjar’ı aday olarak desteklediğini açıkladı.

Ammar Campa-Najjar, haziran ayında San Diego’nun batısında gerçekleşecek ön seçimler için partinin eyalet temsilcilerinin desteğini kazandı.

Campa-Najjar’ın büyükbabası Muhammed Yusuf al-Najjar, İsrail Olimpiyat ekibinin atletlerden ve koçlardan oluşan 11 üyesinin Almanya’da Münih Yaz Olimpiyatları sırasında katledildiği Münih Katliamı’nın planlayıcısı ve fikir babasıydı. Al-Najjar katliamdan bir sene sonra İsrailli komandolar tarafından

öldürülmüştü. Haaretz Gazetesi’nde Campa-Najjar’ın adaylığı ile ilgili olarak yayınlanan haberde, Campa-Najjar’ın büyükbabasını reddettiği yazıldı. Gençliğinde kısa bir süre Gazze’de yaşayan Campa Najjar bir demecinde, “Hedefim bizim neslimizin bizden önceki nesillerden daha iyi olmasını sağlamak ve bu çatışmaya son vermek için bir yol bulmak” demişti.

Haaretz haberde iki hahamın açıklamasına da yer verdi. Hahamlar Campa-Najjar’ın İsrail’in güvenliğine verdiği önemden ve İsrail’in güvenliğinin sadece Filistinlilere tanınacak haklarla sağlanamayacağına inandığından bahsetti.

Campa-Najjar verdiği demeçlerde gelir eşitsizliğinin altını çizdi. 2016’da Demokratların başkan aday adayı olan ilk Yahudi asıllı Senatör Bernie Sanders’ın hayranı olduğunu belirtti.