Asaf Avidan’ın beklenen konserine az kaldı

One Day / Reckoning Song’ şarkısıyla listeleri alt üst eden İsrailli müzisyen Asaf Avidan, gelecek hafta turne kapsamında İstanbul’da.

Tuna SAYLAĞ Sanat
7 Mart 2018 Çarşamba

İsrailli müzisyen Asaf Avidan, kulaklarınızın pasını silecek. ‘One Day/ Reckoning Song’ şarkısıyla listeleri altüst eden müzisyen, besteci ve söz yazarı Asaf Avidan, daha önce Bob Dylan ve Tom Waits gibi isimlerle çalışmış ünlü yapımcı Mark Howard eşliğinde kaydettiği albümü ‘The Study on Falling’in turnesi kapsamında, 13- 14 Mart’ta Zorlu PSM Studio’da! 

www.zorlupsm.com

Raşel Meseri’nin yeni kitabı ‘Köpekbalıklarının Kayıp Şarkıları’ raflarda

Raşel Meseri’nin, bilimle felsefe, hayvanlar dünyasıyla insanlar âlemi, çocuklarla yetişkinler arasında mekik dokuyan, politikayla büyüme sanatını iç içe geçiren çarpıcı romanı ‘Köpekbalıklarının Kayıp Şarkıları’ okurlarıyla buluştu. Çocuk kitaplarıyla tanıdığımız Raşel Meseri, bu romanıyla bu kez gençlerden yetişkinlere uzanan geniş bir okur yelpazesine sesleniyor. Delidolu Yayınları etiketiyle yayımlanan eser, dünyanın ve belki de kendi hayatının kurtuluşunu arayan genç bir kadının, her şeyini feda ederek atıldığı gerçeküstü bir yol serüvenini konu ediniyor.

Kemancı Eszter Haffner AIMA İstanbul Buluşmalarına katılıyor

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA), müzik eğitimini yurtdışında sürdürmek isteyen genç yeteneklerin dünyaca ünlü müzisyenlerle tanışmasını sağlamak amacıyla, ‘İstanbul Buluşmaları’nı düzenliyor. Yaylı sazlar, nefesli sazlar ve piyano dallarında yapılacak İstanbul Buluşmaları’nın ilki, Kopenhag Kraliyet Müzik Akademisi ve Graz Müzik Üniversitesi’nde öğretim üyesi Macar keman sanatçısı Eszter Haffner’ın katılımıyla 25-27 Mart tarihleri arasında Şişli Bomonti Residence’da gerçekleştirilecek. Buluşmalara katılmak isteyen öğrenciler, [email protected] adresine e-posta göndererek ayrıntılı bilgi alabiliyor.

Miss Power etkinliği  Boğaziçi Üniversitesinde

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezinin düzenlediği, kavramsal çerçevesini Beral Madra’nın çizdiği ‘Miss Power’ başlıklı buluşmada, sanatçılar ve sanat uzmanları bir araya gelerek eserlerini, düşüncelerini ve vizyonlarını paylaşacak. Boğaziçi Üniversitesi İbrahim Bodur Salonunda saat 9.30’da başlayacak olan etkinlik, hem ifade özgürlüğünün görsel örneklerini üreten günümüz

sanatçılarıyla, hem de onların üretimini topluma yansıtma işlevi taşıyan sanat uzmanlarıyla bir araya gelerek bir paylaşım ve tartışma ortamı yaratma amacını taşıyor. Aralarında Esra Carus ve Sibel Horada’nın bulunduğu 23 sanatçı ve sanat uzmanının katılacağı beş oturumla bütün gün devam edecek olan buluşmada, kadın sanatçıların üretimindeki direniş ve teşvik öğeleri konuşulacak. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

TOBIAS FELDMANN ve BORIS KUSNEZOW İSTANBUL RESİTALLERİ’NDE

Olağanüstü yeteneği, üç önemli uluslararası yarışmadan kazandığı derece ve ödüllerle de tescilli, Almanya’nın çıkardığı tartışmasız en iyi genç kuşak kemancı Tobias Feldmann, 1769 Nicolo Gagliano kemanı ile 13 Mart akşamı İstanbul Resitalleri’nde! Üstelik sahneyi yine German Music Competition ödülü sahibi ve Carnegie Hall resitali sonrası New York Times’ın ‘En etkileyici yorum!’ diye övdüğü Rus piyanist Boris Kusnezow ile paylaşıyor! İkili, Mozart, Prokofiev, Ravel ve Brahms’ın eserlerinden oluşan bir repertuar sunacak.

www.istanbulresitalleri.com