İsrailli uzmanlar okul katliamından kurtulanlara yardım ediyor

Florida Park Land’da meydana gelen Douglas okul katliamının izleri hiç silinmeyecek. 17 kişinin öldüğü saldırı, Amerikan modern tarihine Sandy Hook okulu katliamından sonra 2. büyük saldırı olarak geçti.

Dünya
2 Mart 2018 Cuma

Douglas Lisesi öğrencileri geçtiğimiz çarşamba sınıflarına döndü. Okul müdürü ilk gün ders yapılmayacağını sadece duygusal olarak sınıfta beraber bir yarım gün geçireceklerini belirtti.

 

İsrail, Travma sonrası iyileşme konusunda uzman bir ekibi Florida’ya gönderdi. Ekip Park Land’daki yerel terapistleri konu hakkında eğitiyor. 

İsrail’den gelen ekip özellikle lise öğretmenleri olmak üzere, danışman ve psikologları, arkadaşlarını kaybeden öğrencilere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda  aydınlatacak. Resmi adı İsrail Travma Koalisyonu olan kurum İsrail’de özellikle terör olaylarında yakınlarını kaybedenlerin tekrar hayata bağlanması konusunda büyük tecrübeye sahip. 

Miami’nin İsrail Konsolosluğunun ikinci en yetkili diplomatı Müsteşar Guy Gilady basına yaptığı açıklamada, İsrail’in terörle uzun süredir mücadele eden bir ülke olarak konu hakkında geniş tecrübesi olduğunu belirtti. Gilady, ekibin özellikle çocuk yaştakilerin  post travma psikolojik terapilerinde  uzman olduğunu ifade etti. 

İsrailli Post Travma ekibine Broward County Yahudi Toplumu Aile Servisleri kurumu da destek veriyor.  İsrailli yardım ekibi daha evvel de Las Vegas Festivali  katliamı kurtulanları ile Houston Kasırgası  kurtulanlarına  psikolojik yardımda bulunmuştu.