Zeytin Dalı Operasyonunda 8 şehit daha verdik

Afrin’deki çatışmalarda 8 askerin şehit olduğunu, 13 askerin de yaralandığını açıkladı.

Dünya
2 Mart 2018 Cuma

Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri ile  PYD/YPG'li militanlar  çıkan çatışmada şehit olanların acı haberi askeri yetkililer tarafından yakınlarına iletildi. 

Jandarma Astsubay Uğur Palancı

Mardin’in Artuklu ilçesine kayıtlı olan Uğur Palancı’nın üç erkek kardeşin ortancası ve bekar olduğu öğrenildi.

Uzman Çavuş Arif Demirel

Yakınları, şehit Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in geçtiğimiz Eylül ayında Rukiye Çekirdek ile nişanlandığını ve 30 Ağustos 2018 tarihine nikah günü aldıklarını söyledi. Acı haberin ardından şehidin ailesinin yaşadığı Dibek köyündeki evine Türk Bayrağı asıldı, yakınları ve köylüler taziye ziyaretine geldi.

Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç

Bekar olan şehit Koç'un doğum gününün dün olduğu ve 2015 yılında astsubay olarak görevine başladığı öğrenildi.

Uzman Çavuş Recep Çetin 

Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Şehit Çetin’in acı haberini alan baba Eyüp Çetin, anne Sevgi Çetin ve eşi Yeter Çetin'i askeri erkan sakinleştirirken, 112 Acil Sağlık ekipleri ise adreste hazır bulundu. Şehit haberini alan aile yakınları ve mahalleliler de taziye için gelmeye başladı. 

Uzman Çavuş Burhan Açıkkol

Açıkkol’un babası Durmuş Açıkkol ve ailesine şehadet haberini Vali Yardımcısı İsmail Akman ile İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan verdi.

İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığında 2016 yılında göreve başladığı öğrenilen Şehit Açıkkol’un 4 kardeş ve bekar olduğu öğrenildi.

Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik

Baba Zeynel Çevik, oğlu ile kısa bir süre önce telefonla görüştüğünü, kendisinden askerlikten  ayrılmasını istediğini belirtti.

Acılı baba Çevik, oğlunun ise bu teklife üzülerek tepki gösterdiğini, ancak şehit düştüğü zaman dönebileceğini kendisine söylediğini anlattı. Baba Çevik, şehitlik mertebesinin de herkese nasip olamayacağını, gerekirse kendisini de Afrin’e giderek şehit olacağını söyledi.

Afrin'de şehit düşen 1'i kız 3 kardeşin ikincisi olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in kısa bir süre önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı belirtildi.

Şehit için yarın ilçede tören düzenlenecek.

Uzman Çavuş Mehmet Dinek

Afrin’e görevli olarak giden ve bugünkü çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in şehadet haberini, Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde oturan ve boyacılık yapan baba Kenan Dinek (50) ile ev hanımı anne Sezgül Dinek, sosyal medyadan öğrendi. 

Ardından eve gelen sağlık ekipleri, baba ve anneye sakinleştirici yaptı. Nazilli Belediyesi tarafından ailenin yaşadığı eve Türk Bayrağı asıldı. Çok sayıda Nazilli vatandaşta ailenin yaşadığı eve geldi. Belediye ekipleri taziyeler için evin önüne çadır kurdu. Şehit evinin hemen karşısındaki İstiklal İlkokulu da yarın (Cuma) taziye nedeniyle tatil edildi. Şehit Mehmet Dinek’in cenazesi yarın önce Nazilli’deki evine getirilecek ardından da memleketi Denizli’nin Tavas İlçesi Çalık Mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

 

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe evlilik hazırlığı yapıyordu

Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin kırsalında teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe’nin (25) acı haberi Hatay’ın Payas ilçesindeki ailesine verildi.

Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. 4 kardeşten biri olan şehidin nişanlı olduğu ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi.