Göztepe Kültür Derneğinin İzmir çıkarması

Geçen sene Struma oyunu ile buluşan Göztepe Kültür Derneği (GKD) Tiyatro ekibi bu sene de ‘Avluya Düşen Yıldız’ isimli oyunu ile İzmir yollarına düştü.

Toplum
28 Şubat 2018 Çarşamba

GKD ekibi, cuma sabahı yola çıkarak İzmir’e mutlu ve heyecanlı bir yolculuk yaptı. İzmir’de soğuk bir hava ama sıcacık kalpler ile karşılandılar. İzmir’i gezen ekip hava kararmadan FKD’nin ev sahipliği yaptığı küçük kulüpte şarkılarla Şabat’ı birlikte karşıladılar. GKD gençleri de İzmir’de Liga ve Alef ile yapacakları iki günlük seminer için ekibe katıldı. 

Cumartesi akşamı oyun bitiminde İzmirliler tarafından büyük beğeni toplayan GKD tiyatrosu gençlerle sahnede mükemmel bir tablo oluşturarak, İzmirli dostları ile seneye yine İzmir’de buluşmak üzere vedalaştı.

Pazar günü ekip, oyuna ilham olan kortejoları, İzmir sokaklarındaki sinagogları, hahamhane, şarap evi ve balık pazarını gezdiler.  

İzmir’den ayrılırken GKD Tiyatro ekibi İzmir Cemaat Başkanı Sami Azar’a, Başkan yardımcısı Avram Abuaf’a, Avram Aji’ye, İzak Strugo ve değerli ekip arkadaşlarına, Göztepe Kültür Derneği Yönetim Kuruluna, Başkan Doğan Yıldız’a, Geçmiş Dönem Başkanı Jojo Levi’ye, Tiyatro Başkanı Leon Menda ve Çiçek Menda’ya, oyunun yazarı ve yönetmeni Aksel Bonfil’e, hazırladıkları sergi ve misafirperverlikleri için Sarit Bonfil, Selim Bonfil ve Yusuf Tuvi'ye, unutulmaz fotoğraf karelerini ölümsüzleştiren Jak Arditi’ye teşekkürlerini ilettiler.