Ortadoğu’dan Kısa Kısa

Dünya
28 Şubat 2018 Çarşamba

Kudüs’teki Kutsal Kabir Kilisesi kapılarını kapattı

Kilise liderleri, kilisenin mülkünü etkileyen İsrail vergilerine ve toprak politikalarını protesto için, Kutsal Kabir Kilisesini kapattıklarını duyurdu. Roman Katolik, Rum Ortodoks ve Ermeni kilise liderleri, birçok Hıristiyan’ın İsa’nın çarmıha gerildiği ve gömüldüğü yer olduğuna inandığı kutsal alanın belirsiz süreliğine kapatılacağını belirtti. Liderler tarafından yapılan açıklamada İsrail, yeni bir vergi politikası ve önerilen arazi edinim yasası kapsamında “Kutsal Topraklarda Hıristiyanlara karşı sistematik ve eşsiz bir saldırı” ile suçlandı. 

Suudi Arabistan’da üst düzey isimler görevden alındı

Suudi Arabistan’da Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı emekliye sevk edilirken, Kara Kuvvetleri Komutanı’nın yanı sıra birçok bakan yardımcısı ve üst düzey yetkili görevden alındı. Görevden alınan bakanlar arasında İçişleri Bakan Yardımcıları Ahmed es-Salim ile Hamed bin Halef el-Halef, Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakan Yardımcısı Ahmed el-Humeydan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yusuf es-Sadun dikkat çekti.

Mısır, uzlaşma için Filistinlilere baskısını arttırdı

Mısırlı yetkililerden oluşan bir ekip, El Fetih ve Hamas arasında uzlaşma sağlayabilmek için Gazze’ye gitti. Mısırlı iki istihbarat yetkilisi ve bir diplomat, Batı Şeria’daki Bakanlar Kurulu’ndan bazı El Fetihli bakanlarla birlikte Gazze’ye geldi. Aynı zamanda Hamas liderlerinden oluşan bir heyet, 9 Şubat’tan beri Mısır’da bulunuyor.