Okul katliamından kurtulan öğrenciler Habad toplantısında idi

Yahudi kurumu Habad’ın gençlik kolu CTeen’in New York’ta yaptığı toplantıya Florida’daki okul katliamından kurtulan yedi öğrenci de katıldı.

Dünya
27 Şubat 2018 Salı

ABD çapında binlerce gencin katıldığı toplantının ana konusu bu sene 14 Şubat’ta meydana gelen ve 17 öğrencinin hayatını kaybettiği Douglas Lisesi katliamı idi. Dünya çapında yaklaşık 100 bin üyesi olan CTeen toplantısında konuşan kurtulanlar, Habad yöneticilerine maddi ve manevi destekleri için teşekkür etti.

Kurtulanlardan 14 yaşındaki Marc Susskind basına yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Hepimiz şimdi daha iyi hissediyoruz. Bunun sebebi bizi hiç yalnız bırakmayan yaşıtlarımızın büyük desteği ve bizi gözetmeleridir.”

Geçtiğimiz cumartesi günü New York’un ünlü Times Meydanına gelen CTeen üyeleri, kurtulanlar ile birlikte  hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Pazar günü de Yahudi gelenekleri gereği ‘kaybedilen her öğrenci adına bir sevap yap’ adlı   yardım kampanyasını başlattılar. 

Basına bir açıklama yapan Habad’ın CTeen kolu Başkanı Mendy Kotlarsky grubun siyasi konularda yorum yapmaktan her zaman kaçındığını ancak Douglas Lisesi öğrencilerinin başlattığı silahlanma karşıtı kampanyaya destek vereceğini belirtti.